IMG-20230829-WA0002

Voor de teams van FC Groningen o21 en GA Eagles o21 ging vandaag de competitie van start met een onderlinge wedstrijd op een zonovergoten sportpark Corps den Hoorn. De plek waar beide ploegen de vorige week ook al tegen elkaar in het strijdperk treden maar toen in het bekertoernooi. Vorige week zaterdag was de thuisploeg met 4-1 te sterk en ook vandaag konden de mannen van GA Eagles het niet bolwerken want vandaag stond er na ruim 90 minuten 5-1 op het scorebord.

Vanaf minuut één nam de thuisploeg het initiatief alleen tot veel kansen kwamen ze niet. GA Eagles beperkte zich om vanaf het begin af aan tot het tijdrekken want alles deed men heel rustig aan. Scheidsrechter Stan Smit moest een keer roepen tegen keeper Sven Jansen dat hij sneller moest doen.

In de 40ste minuut kwam FC Groningen dan op voorsprong als goed doorlopen op de keeper succesvol is voor Jens Schraven want Sven Jansen schoot de bal tegen hem aan en daardoor Jens Schraven een leeg doel voor zich had en binnen kon werken, 1-0. Direct daarna weer een mooie aanval van FC Groningen en is Thom van Bergen ongelukkig in de afwerking want via de keeper gaat de bal op de paal. In de laatste minuut van de eerste helft verdubbelt FC Groningen de voorsprong als Thom van Bergen een voorzet van Jens Schraven keurig binnenkopt, 2-0. Met deze stand gaat men dan rusten.

De tweede helft is een kopie van de eerste want een veel beter FC Groningen domineert het spel en kan kansen creëren. Vijf minuten zijn er gespeeld als wederom Jens Schraven de 3-0 binnenschiet. De man die aardig op schot is de laatste weken bij FC Groningen scoort zijn tweede goal deze middag en heeft ook al een assist te pakken. Kristian Lien kan dan vanaf de strafschopstip de 4-0 maken en faalt daarin niet. Een aantal minuten later moet de bal eigenlijk weer op de stip als Kristian Lien duidelijk van achteren werd aangetikt maar de scheidsrechter gaf aan dat de Deventer verdediger de bal speelde. Dat was absoluut niet waar want hij raakte alleen de Noorse aanvaller van FC Groningen.

Iets daarna een duel in de Groningse zestien meter waarbij Maxim Mariani en een aanvaller met de schouders elkaar raken en de aanvaller gaat liggen en dan da wijst de scheidsrechter wel naar de stip. Ongelofelijk. Boy Nijgh pakt het cadeautje van de scheidsrechter uit, 4-1.

In de absolute slotfase wordt het dan ook nog 5-1 als Steyn Potma schiet en de bal via een Deventer been van richting wordt veranderd waardoor Sven Jansen op het verkeerde been staat en de bal rustig binnen hobbelt. Bij deze 5-1 blijft het dan.

FC Groningen: Jasper Meijster, Daniël Beukers, Thijmen Blokzijl, Maxim Mariani, Wouter Prins, Jorg Schreuders, Tika de Jonge, Thom van Bergen, Kristian Lien, Jens Schraven, Noam Emeran
Wissels: Stijn Petit, Jay Kuiper, Steyn Potma, Mart Haven, Robin Kelder, Djurre Laansma, David van der Werff

GA Eagles: Sven Jansen, Donte Apinsa, Vincent Derksen, Dichayro Naarendorp, Jorn Smits, Juruël Bernadina, Robbin Weijenberg, Milan Berenschot, Devi Eustatia, Gij Steinfelder, Emre Oztas
Wissels: Lats Groenendijk, Boy Nijgh, Jop Scharpfenecker, Delano Costella, Kader Koné, Nick de Mol