Nieuws

Patrick Joosten niet tevreden over speelminuten en heeft aangegeven dat hij weg wil

Patrick Joosten is niet tevreden over de speelminuten die hij krijgt van Danny Buijs en zou daarom wel weg willen.

FC Groningen is eigenlijk niet van plan spelers te verkopen of verhuren in de winterse transferperiode. Dat stelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Wel zou de deur op een kier kunnen worden gezet.

Patrick Joosten is één van de spelers die Groningen deze maand eventueel kan verlaten. De 25-jarige aanvaller is niet te spreken over de speeltijd die hij krijgt van uittredend trainer Danny Buijs.

"Ik denk dat de kans zo’n 95 procent is dat we geen spelers gaan verkopen, want we willen deze groep bij elkaar houden", verklaart Fledderus in gesprek met RTV Noord.. "Voor Patrick Joosten is wel wat interesse. Hij heeft zelf aangegeven dat hij wel weg wil, omdat hij weinig aan spelen toekomt. Dat zou een optie kunnen zijn."

Ook Jan Hoekstra overweegt een (tijdelijk) vertrek, maar Fledderus laat de 23-jarige doelman niet gaan en wil zelfs diens contract verlengen. "We zijn ervan overtuigd dat hij op termijn de eerste keeper van FC Groningen kan worden. Daarvoor moet hij de concurrentiestrijd aangaan en het ligt aan hemzelf of dat gaat lukken."