Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Radinio Balker naar Huddersfield Town

RTV Noord meldt zojuist dat Radionio Balker FC Groningen gaat verlaten en vertrekt naar de Engelse Championship club Huddersfield Town. De club speelt daar in de onderste regionen en kunnen wel versterken gebruiken.

FC Groningen deed vaker zaken met Huddersfield Town want Juninho Bacuna, Dean Gorré, Clyde Wijnhard, Elvis Manu en Jason Davidson droegen het shirt van FC Groningen. Radinio Balker voegt zich per direct bij de Engelsen als alle formaliteiten zijn afgerond.

FC Groningen mag door de transfer 1,3 miljoen euro bijschrijven op de rekening en kan daardoor nu de winterse transfermarkt op. Tevens wist de club een doorverkooppercentage van vijftien procent te bedingen op de verdediger.

De inmiddels 25 jarige Radinio Balker kwam in de zomer van 2021 van Almere City naar FC Groningen maar kampte direct met een zware kruisbandblessure. Het vorige seizoen maakte hij pas zijn eerste officiële minuten voor de Trots van het Noorden.
Balker maakte er de afgelopen zomer geen geheim van dat hij graag een nieuw avontuur aan zou willen gaan, toch bleef Balker in Groningen en behield hij onder Dick Lukkien zijn basisplaats. Deze winter kwam de interesse voor de verdediger weer op gang. Zo toonden BK Häcken (Zweden), Ludogorets (Bulgarije) en Real Salt Lake (Verenigde Staten) en een nog onbekende Championship-club interesse.