Reserves FC Groningen verliezen van reserves De Graafschap

FC Groningen heeft vanmiddag een besloten oefenwedstrijd verloren van De Graafschap.  Bij beide teams stonden veel wisselspelers aan de aftrap.

Beide ploegen hadden in de eerste helft veel moeite met de weersomstandigheden. De harde wind, die dwars over het veld stond, en de harde regen zorgden ervoor dat verzorgd voetbal moeilijk was. Beide ploegen probeerden het toch en dat zorgde voor een open wedstrijd. Na een kwartier spelen tekende Romano Postema met een schot voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Vlak daarna deed Danny Verbeek wat terug voor De Graafschap, maar zijn schot was een eenvoudige prooi voor FC Groningen-doelman Dirk Jan Baron. De Graafschap was iets dreigender maar kwam niet tot grote kansen. Datzelfde gold voor FC Groningen, dat het via Cyril Ngonge nog van ver probeerde. Zijn schot werd eenvoudig gepakt door De Graafschap-doelman Guus Vaags. Vlak voor rust brak Joey Konings de ban voor De Graafschap en schoot na een goede actie de thuisploeg op voorsprong.

In de tweede helft werd het droog en vlakte de wind enigszins af, waardoor er meer mogelijkheden voor beide elftallen ontstonden. FC Groningen profiteerde daar als eerste van via Ngonge. De rappe aanvaller schoot na ruim een uur spelen de Groningers op gelijkerhoogte: 1-1. Even later schoot de aanvaller FC Groningen ook nog op voorsprong, nadat zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied van richting werd veranderd. Na de voorsprong had FC Groningen ook het beter van het spel. Dat veranderde toen Jonathan Vergara Berrio met een harde en droge knal De Graafschap langszij bracht: 2-2. De gelijke stand was een terechte afspiegeling van de wedstrijd, maar De Graafschap wilde meer en kreeg meer. Na een overtreding op invaller Devin Haen liet de arbiter goed doorgaan en kon Konings afdrukken voor de winnende 3-2.

De Graafschap - FC Groningen: 3-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Joey Konings (45.), 1-1 Cyril Ngonge (61.), 2-1 Cyril Ngonge (64.), 2-2 Jonathan Vergara Berrio (75.), 3-2 CJoey Konings (85.)

Opstelling De Graafschap: Vaags; Wenting, Hilderink, Kleinpenning, Vergara Berrio (79. Bouihrouchane); Brittijn (46. Haen), Dekker, Lieftink; Verbeek, Konings, Acheffay (79. Neghli).

Helaas hebben we geen opstelling van FC Groningen maar in ieder geval deden mee: Jan Dirk Baron, Pelle van Anholt, Alex Mortensen, Daniel van Kaam. Marin Ŝerko, Alex Mortensen, Agan Mjaki, Emanuel Matuta, Yahya Kalley, Melayro Bogarde, Damil Dankerlui, Luciano Valente, Yannick Hettinga

Info en foto’s: De Graafschap