Reserves FC Groningen winnen van Almere City

Vanmiddag werd in het Yanmar stadion in Almere een oefenwedstrijd gespeeld tussen Almere City en FC Groningen. De wedstrijd werd gespeeld met de wissels van de competitiewedstrijd ervoor om ook die spelers aan hun minuten te laten komen. De coaches waren Alfons Arts en Dennis van de Ree.

FC Groningen speelde vanmiddag met:

Peter Leeuwenburgh
Liam van Gelderen, Wessel Dammers, Damil Dankerlui, Yahya Kalley
                            Manu Matuta, Luciano Valente
         Daleho Irandust, Ramon Pascal Lundqvist, Tomas Suslov
                                         Romano Postema
Wissels: Stijn Petiet, Paulos Abraham, Ragnar Oratmangoen, Patrick Joosten, Thijmen Blokzijl, Nikolas Talo, Jorg Schreuder

20220815_132619

Almere City dat werd gecoacht door Hedwiges Maduro had de volgende namen op papier gezet.

20220815_132624

FC Groningen begon veel beter aan de wedstrijd en creërde best wel kansen. In de 4e minuut een mooie voorzet vannaf links van Tomas Suslov die door Romano Postema binnen getikt kon worden maar de spits was nog niet trefzeker en miste en een minuut later komt Yahya Kalley over de linkerkant over en geeft een voorzet die net niet door Daleho Irandust binnen gegleden kan worden.

In de 9e minuut doet Almere wat terug als Jeffrey Puriel kan uithalen maar zijn schot gaat via een Gronings teen voorlangs.

In de 13e minuut een pass over de hele van Daleho Irandust op Tomas Suslov en die trekt naar binnen en haalt uit met rechts en zijn schot beland op de paal en in de rebound kan Ramon Pascal Lundqvist de bal niet binnen tikken want hij komt net niet uit met zijn passen. Een paar minuten later krijgt FC Groningen een hoekschop die genomen wordt door Daleho Irandust en die bal komt via de kluts voor de voeten van Wessel Dammers en moet raak schieten maar de bal gaat via een verdediger over. Weer krijgt FC Groningen dan een corner die weer genomen wordt door Daleho Irandust en die neemt hem kort op Tomas Suslov die randje 16 staat en die haalt uit en de bal vliegt over de keeper in de goal, eindelijk de 0-1. Opvallend dat na een doelpunt het hele team van Almere Ciyu bij elkaar komt en wat bespreekt.

Daleho Irandust leidt dan dom balverlies in de 27ste minuut op het middenveld en wederom is het Jeffrey Purriel die dan kan uithalen maar via een verdediger zijn been wordt het een corner. Almere City die af en toe ook aan aanvallen toekomt maar echte kansen creëren lukt de ploeg niet.

Luciano Valente die gisteren in de Johan Cruijff Arna zijn debuut gemaakt heeft moet dan in minuut 30 met een enkel blessure het veld verlaten en Patrick Joosten is zijn vervanger. Direct daarna heeft Romano Postema de 0-2 op zijn schoen maar zijn inzet kan gepakt worden door keeper Stijn Keller.

Een aantal minuten later is het dan wel raak voor Romano Postema als Ramon Pascal Lundqvist de bal inspeelt op Daleho Irandust en die bedient Romano Postema die met een droge schuiver de 0-2 maakt. Vlak daarna kan José Pascual alleen op de Groninger goalie af maar Leeuwenburgh is net even sneller en zo eerder bij de bal. Dat was het laatste van de eerste helft en gaan beide ploegen met de 0-2 rusten. Een leuke eerste helft met goed voetbal van Groninger zijde.

Ragnar Oratmangoen en Paulos Abraham komen na rust in de ploeg voor Tomas Suslov en Ramon Pascal Lundqvist. Bij Almere City komt Aaron Menelik in de ploeg en voor wie dat weten we niet. De eerste kans is voor de thuisploeg als Jeffrey Puriel na een mooie aanval over links uithaalt maar op de voeten van Peter Leeuwenburgh.

Romano Postema kan in de 52ste minuut zijn tweede maken als hij vrij voor de keeper komt maar hij schiet de bal net voorlangs.

In de 56ste minuut komt Jorg Schreuder in de ploeg en gaat Manu Matuta naar de kant. Vijf minuten later been hele slechte uittrap van Stijn Keller die de bal recht in de voeten schiet van Ragnar Oratmangoen en die heelt direct uit maar de keeper kan zijn fout herstellen.

In de 63ste minuut komt FC Groningen op 0-3 als Patrick Joosten de bal op rechts voorgeeft en dan is het Jaden Pinas die de bal ongelukkig raakt en de bal in eigen doel werkt, 0-3. Had hij de bal niet geraakt had Romano Postema de goal kunnen maken want die was dicht in de buurt. Aan de andere kant moet Peter Leeuwenburgh handelend optreden na een inzet van Tijmen Wildeboer maar de goalie stopt de bal met de voet.

Het spel wordt er in de tweede helft niet beter op, ook mede door het warme weer uiteraard maar toch krijgt FC Groningen nog een mooie kans als Daleho Irandust de bal speelt op Romano Postema en die haalt uit maar raakt de lat. In de 84ste minuut wisselt FC Groningen nog twee keer en komen Thijmen Blokzijl en Nikolas Talo in de ploeg voor Damil Dankerlui en Yahya Kalley. Almere City komt ook nog tot scoren als een vrije trap vanaf rechts door Joey Jacobs binnen gekopt kan worden. De ere treffer voor de thuisploeg en dat was dan tevens het laatste van de wedstrijd en zo wint FC Groningen deze wedstrijd met 1-3.

Een goede eerste helft van FC Groningen gevolgd door een mindere tweede helft maar de overwinning is dik verdiend. Bij FC Groningen opvallend het slechte spel van Paulos Abraham, wat is er met die jongen aan de hand? Heeft veel geld gekost maar brengt echt niets en levert alle ballen in. Laten we hopen dat dit snel beter wordt.