Reserves FC Groningen winnen van reserves Heracles

Vanmiddag speelden de reserves van FC Groningen op Corpus den Hoorn een oefenpot tegen de reserves van Heracles Almelo. Zulke wedstrijden worden vaker gespeeld en dat is belangrijk voor de spelers die zondag’s bij het eerste geen of weinig minuten hebben gemaakt om ook aan hun moeten te komen. Alfons Arts en Adrie Poldervaart zijn de coaches bij FC Groningen vanmiddag.

FC Groningen speelde vanmiddag met de volgende opstelling:

Jan Hoekstra

Mo el Hankouri, Thijmen Blokzijl, Marin Ŝverko, Yahya Kalley

Daniël van Kaam, Daleho Irandust, Mano Matuta, Melayro Bogarde

Cyril Ngonge, Romano Postema

Wissels: Owen van der Vlag, Sebastian Tounekti, Alex Mortensen, Tika de Jonge, Yannick Hettinga, Agan Mjaki, Jan Muller

Heracles Almelo kwam met de volgende namen: Koen Bucker, Sven Sonnenberg, Elias Sierra, Sinan Bakis, Ruben Roosken, Kapser Lunding Jacobsen, Justin Hoogma, Noah Fadiga, Melih Ibrahimoglu, Emil Hansson, Rohat Agca

Wissels: Adrian Szöke. Mateo Les, Robin Polley, Robin Jalving, Anas Ouahim

Onder toeziend oog van de nieuwe trainer voor het volgende seizoen van FC Groningen en thans Heracles trainer Frank Wormuth en uiteraard is ook Danny Buijs aanwezig kan er afgetrapt worden en een winderig sportpark.

De wedstrijd was nog maar net op gang als Cyril Ngonge aan de rechterkant weggestuurd wordt en opstoomt naar de vijandelijke 16 en dan uithaalt en de ba; verdwijnt in de lange hoek buiten bereik van keeper Bucker,1-0.

In de 5e minuut wordt Romano Postema de diepte ingestuurd en kan alleen op de keeper af gaan maar net op het laatst kan een verdediger er tussen komen en de bal tot corner werken. Vanuit die corner komt even later de bal voor de voeten van Mo el Hankouri en die wil de bal voorgeven vanaf de rechterkant maar de bal vliegt over de keeper heen maar oom net naast.

FC Groningen blijft daarna de betere ploeg maar kansen creëren ze niet meer, wel dreigende momenten maar niet meer en Heracles kan helemaal geen kans creëren en zo heeft Jan Hoekstra tot dan toe een rustige middag.

In minuut 40 eindelijk weer eens dreiging voor de goal en het is Mo el Hankouri die vanaf rechts weer naar binnen trekt en uithaalt en nu komt de bal op de lat. Prachtige actie van de Groningse captain. Verder gebeurt er niet veel meer en zo gaan beide ploegen met de 1-0 stand naar de kleedkamer. Daleho Irandust zien we na rust niet weer terug en zijn plaats wordt ingenomen door Agan Mjaki. Irandust die niet goed speelde en veelvuldig balverlies leed en slordig in de passing was.

Direct na rust is het weer FC Groningen dat gevaarlijk is als Cyril Ngonge een goede voorzet krijgt van Yahya Kalley en hij staat meteen vrij voor de keeper maar hij schiet de bal tegen de keeper aan, dit had de 2-0 moeten zijn.

Het begint steeds harder te waaien op het sportpark maar het schouwspel blijft wel leuk om naar te kijken ondanks dat we niet veel kansen zien en als we kansen zien zijnde kansen voor de Groningers. Zo laat Melayro Bogarde een mooie pass van zijn voeten komen, nadat hij 3 man tegelijk aan de kant zet, op Cyril Ngonge aan de rechterkant en die geeft vanaf de achterlijn de bal voor op Romano Postema maar zijn inzet is veel te slap. Het leek erop dat hij de bal een beetje achter zich kreeg en daarom niet goed kon uithalen.

Een aantal minuten later is het weer Cyril Ngonge die een doelpunt maakt als hij na slordig verdedigen van Heracles vrije doorgang krijgt op de keeper en nu wel scoort, 2-0. Direct daarna krijgt Romano Postema een grote kans als hij vrije doorgang heeft naar het doel maar zijn inzet gaat nu net naast. Alex Mortensen vervangt dan Cyril Ngonge en Sebastian Tounetki komt erin voor Romano Postema.

Ook komen Yannick Hettinga, Tika de Jonge en Jan Muller nog binnen de lijnen voor Mo el Hankouri, Thijmen Blokzijl en Manu Matuta. Thijmen Blokzijl, 16 jaar en speelde vandaag net of hij al jaren tussen deze mannen loopt te voetballen, Het grootste talent, letterlijk als figuurlijk, die FC Groningen op het moment rijk is. Verder gebeurt er niet veel meer in de wedstrijd en zo eindigt het in een dik verdiende overwinning voor FC Groningen met 2-0.

We hebben een aantal foto’s hierbij geplaatst die niet van topkwalitiet zijn maar beter iets dan niets.