Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Reserves FC Groningen winnen van reserves SC Heerenveen.

Op een regenachtig Sportpark Skoatterwald in Heerenveen speelden de wissels van SC Heerenveen en FC Groningen een oefenduel. Door opruimwerkzaamheden wegens de boerenacties waren we iets later in Heerenveen.

Bij de thuisploeg was Kees van Wonderen de trainer en bij FC Groningen zat trainer Frank Wormuth op de tribune samen met Mark-Jan Fledderus en op de bank zaten Alfons Arts en Dennis van de Ree.

Hieronder de opstellingen van beide teams:

1  2

De eerste helft ging gelijk op en het was een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Qua score begon FC Groningen beter want in de 13e minuut kwam het op voorsprong via Daleho Irandust die een voorzet van Yahya Kalley binnen tikte. Het spel golfde daarna heen en weer en kansen kregen beide teams maar er werd alleen nog gescoord uit een strafschop als Liam van Gelderen een lichte overtreding maakt in de 16 meter en de scheidsrechter de bal op de stip legt. Rami el Hajj mocht de strafschop nemen en stuurde de Groningse goalie Peter Leeuwenburgh de verkeerde hoek in, 1-1. Even later een goede schietkans voor Ragnar Oratmangoen maar in kansrijke positie schoot hij net naast. Daleho Irandust kon alleen op de keeper af maar hij was niet snel genoeg en wilde de bal nog afspelen op de meegekomen Paulos Abraham maar met veel geluk kon Syb van Ottele er tussen komen. Een voorzet van Damil Dankerlui kon net niet binnen gewerkt worden door Romano Postema en daarachter stond nog Paulos Abraham en die schot naast. Zo bleef het bij de 1-1 en met deze stand gingen beide ploegen rusten en kon men een beetje opdrogen. Al had het eigenlijk 2-1 voor FC Groningen moeten staan want na een prima aanval scoorde Daleho Irandust maar hij werd afgefloten voor buitenspel maar uit beelden van de videomensen bleek het geen buitenspel te zijn. De grensrechter was hier even te snel met vlaggen.

In de tweede helft kwam bij FC Groningen Michael de Leeuw binnen de lijnen en bleef Romano Postema achter in de kleedkamer. De tweede helft was een andere als de eerste want in deze tweede helft domineerde FC Groningen van begin tot einde. Vele kansen creëerde men en vaak ook nog met mooi voetbal en mooie aanvallen. Vlak na rust een voorzet van Daleho Irandust op Michael de Leeuw en die voorzet was te scherp. Direct daarna ging Michael de Leeuw alleen op de keeper af maar net voordat hij ging schieten kon Demo Kioda redding brengen. In de 62ste minuut mocht Daleho Irandust een strafschop nemen nadat hij Luciano Valante onderuit werd gehaald na een prachtige pass van dezelfde Irandust en Irandust benutte de strafschop, 1-2.

Direct daarna een kopbal van Wessel Dammers en die lijkt naast te gaan maar daar staat nog Michael de Leeuw en iedereen dacht dat hij de bal binnenkopt maar hij kopt de bal voorlangs. Dan komen Jorg Schreuder en Patrick Joosten in de ploeg voor Ragnar Oratmangoen en Paulos Abraham.

Direct daarna is Patrick Joosten belangrijk want met een prachtige pass zet hij Michael de Leeuw vrij voor de keeper en zo’n kans moet je de Leeuw niet geven en hij maakt dan ook koeltjes de 1-3. Even later geeft dezelfde de Leeuw een mooie pass op jongeling Jorg Schreuder en eigenlijk moet hij de 4e goal maken maar hij raakt de bal verkeerd. Een schot van Patrick Joosten gaat net naast en een kopbal van Wessel Dammers vliegt ook een paar millimeter naast de kruising. Nikolas Talo mag nog invallen voor een prima spelende Thijmen Blokzijl, die centraal in de verdedigen een hele goede indruk maakte vandaag. Jorg Schreuder, die prima inviel, kreeg nog een grote kans als hij alleen voor de keeper wordt gezet maar Jan Bekkema kan redding brengen. Daar bleef het dan bij en zo wonnen de reserves van FC Groningen deze wedstrijd met 1-3 en maakten de spelers ook minuten, wat ook belangrijk is. Opvallend vandaag het spel van Luciano Valante op het middenveld, naast de eerder genoemde Thijmen Blokzijl de jonge jongens die het komende seizoen wel eens hun debuut kunnen gaan maken in het eerste elftal.

Foto's bij Reserves FC Groningen winnen van reserves SC Heerenveen.