Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Rode kaart Hidde Jurjus geseponeerd

FC Groningen maakt zojuist bekend dat de rode kaart die doelman Hidde Jurjus afgelopen zaterdag kreeg in de wedstrijd tegen SC Cambuur door de aanklager betaald voetbal van de KNVB is geseponeerd. Daarmee is de doelman aanstaande vrijdag tegen Willem II inzetbaar voor de ploeg van Dick Lukkien. De hoofdtrainer die er ook op gerekend heeft dat de kaart geseponeerd zou worden. De aanklager kwam tot zijn besluit op basis van de verklaringen van betrokkenen en de tv-beelden.

In de 69ste minuut gaf scheidsrechter Erwin Blank na overleg met zijn assistente Franka Overtoom een rode kaart aan de Groningen goalie omdat hij aanvaller Milan Smit een doelrijpe kans zou ontnomen hebben. Bij het zien van de beelden was iedereen er al van overtuigd dat Hidde Jurjus hem heel licht toucheerde. De aanvaller van SC Cambuur ging wel heel theatraal naar de grond.

FC Groningen voerde aan dat van een scoringskans geen sprake was omdat de bal via het lichaam van de goalie bij medespeler Thijmen Blokzijl kwam en Smit dus op dat moment niet meer tot scoren kon komen.

Daarnaast was FC Groningen van mening dat – mocht er al sprake zijn geweest van contact tussen Jurjus en Smit – dit contact zodanig licht was dat niet gesproken kan worden van een overtreding. De aanklager van de KNVB kwam tot dezelfde conclusie dat een overtreding niet reglementair en overtuigend bewezen kon worden. Hierdoor kan Jurjus komende vrijdag onder de lat staan als de Trots van het Noorden in Tilburg aantreedt tegen Willem II.