Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Roy Leicester, de volgende jeugdexponent die een contract tekent bij FC Groningen

FC Groningen maakt zojuist bekend dat een volgende exponent uit de eigen jeugdopleiding zijn eerste profcontract heeft getekend. Roy Leicester zette in de Euroborg zijn handtekening onder een contract dat hem voor drie jaar aan FC Groningen bindt. 
 

Screenshot_20240606_150211_Facebook

Roy Leicester, die al op 4-jarige leeftijd begon met voetballen bij SV Bedum, stroomde op Sportpark Corpus den Hoorn in bij onder-12.

Roy Leicester was al vroeg een fanatiek spelertje. Wonend in de Oosterparkwijk was er echter voor de kleine, piepjonge voetballer geen mogelijkheid om al op 4-jarige leeftijd bij een amateurverenging binnen de stadsgrenzen te voetballen. Een oom van hem richtte een kabouterteam op in zijn woonplaats Bedum. Roy mocht daar aansluiten. Zijn ouders brachten hem vanaf dat moment op en neer naar Bedum. “Ik maakte daar voetbalvrienden en daarom ben ik al die tijd bij SV Bedum blijven voetballen, al was het op latere leeftijd natuurlijk makkelijker geweest om in de stad te gaan spelen. Al van jongs af aan kom ik in Euroborg. De kleuren groen en wit staan bij mij voor passie en strijd. Ik was als jongetje fan van Gibril Sankoh, zijn stijl en manier van spelen spraken mij enorm aan.”
In-gezelschap-bij-het-veld-1024x634 _1_

Leicester verhuisde als voetballer weer naar de stad toen hij werd uitgenodigd om bij onder-12 in te stromen in de Opleiding van FC Groningen. Op Sportpark Corpus den Hoorn doorliep hij als centrale verdediger alle jeugdelftallen. Sinds afgelopen seizoen wordt Leicester ook ingezet als verdedigende middenvelder en maakte hij onderdeel uit van drie teams. Leicester startte het seizoen 2023/2024 in onder-18. Gedurende het afgelopen seizoen ging hij ook wedstrijden spelen in FC Groningen onder-21. Daarnaast deed hoofdtrainer Dick Lukkien regelmatig een beroep op Leicester voor trainingen van de eerste selectie en maakte hij ook vijf keer zijn opwachting in de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Tot een debuut in het betaald voetbal is het nog niet gekomen.

De ontwikkeling van de nu 18-jarige Leicester viel ook op in Zeist. De KNVB nodigde hem iets meer dan een jaar geleden uit voor twee interlands van Oranje Futures onder-17, het voorportaal voor jeugdinternationals, tegen België en Luxemburg. Deze week tekende Leicester zijn eerste profcontract. “Trots en blijdschap”, zo omschrijft hij zijn gevoel daarbij. “Wat mij betreft mijn hoogtepunt bij FC Groningen tot nu toe. Mijn eerstvolgende doel is om mijn debuut te maken in het eerste elftal.”