Ruime oefenwinst FC Groningen o21 in Hoogeveen.

Op het prachtige complex van de vv Hoogeveen speelde FC Groningen o21 een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke derdedivisionist. Bij FC Groningen o21 was voor het eerst op de bank aanwezig Marty Gruiters. Hij is de nieuwe fysiektrainer en komt over van VVV Venlo. Zie eerste foto in fotoalbum.

Trainer Sander van Gessel begon met de volgende basis.
Silver Uyliosa Elum
Joël van Kaam, Maxim Mariani, Mart Haven, Jay Kuiper

Djurre Laansma, David van der Werff, Jan Muller,

Jens Schraven, Steyn Potma, Kian Slor

Wissels: Stijn Petiet, Joop Oosterhof, Robin Kelder, Mees Mink, Nils Eggens.

Vv Hoogeveen startte met de volgende basisspelers: Stan Meekhof, Bjorn Klaassens, Levon van Dijk, Alex Blekkink, Louis Vijfhuizen, Noah Schuurman, Menno Heerkens, Emil Bijlsma, Jim Veltmaat, Raphael Ngendakumana, Justin Benjamins.

De thuisploeg begon iets beter aan de wedstrijd zonder eigenlijk grote kansen te creëren. Gaandeweg nam FC Groningen het initiatief over in de wedstrijd alleen het benutten van kansen was een probleempje bij de boys. Ontzettend veel kansen werden er gecreëerd alleen het benutten lukte niet altijd.

In de 6e minuut is het Jan Muller die het eerste shot op doel kan lossen maar de keeper plukt de bal keurig uit de bovenhoek. Twee minuten later staat weer de goalie ene treffer in de weg bij een goed schot van Jay Kuiper.

In de 12e minuut komt de thuisploeg als men net buiten de zestien meter een vrije trap neemt en Menno Heerkens schiet de vrije trap keurig in het hoekje binnen. Menno is de zoon van Gert Heerkens, oud trainer van o.a. Heracles Almelo. FC Groningen moet dus in de achtervolging.

Kian Slor die meedeed om fit te blijven krijgt in de 24ste minuut de bal aan de linkerkant en trekt naar binnen, speelt Jens Schraven in en die haalt uit maar de bal gaat net naast. Een minuut later is het dan gelijk als Kian Slot de bal achter de defensie steekt op Steyn Potma en die wipt de bal over de keeper, 1-1.

Een minuut later de volgende kans voor FC Groningen maar weer staat de prima goalie van Hoogeveen een treffer in de weg op een schot van Jay Kuiper. In de tegenaanval een snelle counter alleen de spits van Hoogeveen kan niet krachtig genoeg uithalen en zo kan Silver Elum de bal makkelijk pakken.

Direct daarna weer een kans voor de FC maar David van der Werff die vrij voor de keeper staat schiet de bal tegen de keeper aan.

In de 34ste minuut weer een grote kans als Kian Slor de bal op links krijgt en een paar man uitspeelt en naar de achterlijn gaat en de bal terug trekt op Jens Schraven en die kan bijna vrij inschieten maar weer gaat het schot tegen de keeper aan. FC Groningen gaat dan vier spelers wisselen en in de tweede helft gaat men dat nog een keer doen zodat alle spelers minuten maken.

Drie minuten voor rust komt de FC dan eindelijk op voorsprong als Nils Eggens een misverstand in de defensie afstraft, 1-2. Diezelfde Nils Eggens vergeet een minuut later de voorsprong te vergroten als hij een voorzet van Mees Mink net naast schiet. Met deze 1-2 gaan beide ploegen dan rusten.

We zijn twee minuten onderweg in de tweede helft als het dan wel raak is als Jens Schraven een voorzet van Kian Slor binnen kopt, 1-3. Even later stuurt Kian Slor de bal diep op Jens Schraven en die staat vrij voor de keeper en hij legt de bal keurig breed op Jay Kuiper en die schiet de bal weer tegen keeper Meekhof aan. David van der Werff maakt in de 66ste minuut de 1-4 als hij de bal op links aangespeeld krijgt en soleert naar binnen de zestien meter in en schiet de bal in de korte hoek. Zeven minuten later krijgt de thuisploeg een strafschop na een overtreding van Mart Haven en Jan ten Kate stuurt Silver Elum de verkeerde hoek in, 2-4.

David van der Werff komt dan nog vrij voor de keeper en wacht met schieten tot de keeper gaat liggen en als hij dan schiet vliegt de bal ver over, van een meter of 6,7 voor de goal. Wat een kans.

Dan binnen drie minuten is het dan Mees Mink die dan nog de 2-5 en direct daarna de 2-6 maakt. Eerst wordt hij de diepte in gestuurd en vrij voor de keeper weet hij de keeper wel te verschalken en direct daarna schiet hij de bal keurig in de kruising. Daar blijft het dan bij en wint FC Groningen o21 deze oefenwedstrijd met ruime cijfers. Eindstand 2-6 maar het had eigenlijk dubbele cijfers moeten zijn want zoveel opgelegde kansen hebben de boys gemist, ook mede door voortreffelijk keeperswerk van goalie Stan Meekhof.

Maandag spelen de boys de volgende wedstrijd als men in Duitsland op bezoek gaat bij Eintracht Rheine.

Foto's bij Ruime oefenwinst FC Groningen o21 in Hoogeveen.