Ruime winst in Den Bosch na een achterstand voor FC Groningen, 1-4.

bochgron

Na de prima wedstrijd die FC Groningen afleverde tegen Feyenoord in de halve finale van het KNVB bekertoernooi kan vanaf nu de blik op promotie gericht worden want dat is de doelstelling vanaf het begin van dit seizoen. Vanavond treden de mannen in Stadion De Vliert aan tegen de ploeg die op 29 september met 0-3 won in Euroborg FC Den Bosch. Aangezien zowel Willem II als Roda JC punten hebben laten liggen is winst heel belangrijk voor de mannen van Dick Lukkien en bij winst vanavond neemt men de eerste plaats weer over in de derde periode. Wel in punten gelijk met ADO Den Haag en FC Dordrecht maar nog een wedstrijd tegoed. FC Den Bosch die de laatste zes wedstrijden niet heeft gewonnen en de laatste drie thuiswedstrijden speelde men 0-0.

IMG-20240304-WA0016

Het eerste schot op doel komt van de Groningers als in de vierde minuut Johan Hove van randje zestien uithaalt maar hij schiet recht op de goalie af. Dat is ook het enige wat er te melden valt in het eerste kwartier want er gebeurt niet veel. FC Groningen is wel, zoals veracht mag worden, de betere en dominantere ploeg maar tot kansen komt men nog niet. De thuisploeg komt niet of nauwelijks voor de goal van Hidde Jurjus alleen rond de twintigste minuut krijgt men twee hoekschoppen en aangezien de thuisploeg veel lengte heeft is dat misschien een kans om gevaarlijk te worden maar de verdediging van FC Groningen let goed op. In de 26ste minuut is het Leandro Bacuna die de bal krijgt en naar binnen trekt en met links door de benen van een verdediger de bal net naast schiet.

In de 31ste minuut weer een gevaarlijke corner die bij de tweede paal beland waar Teun van Grunsven wil koppen maar via de rug van Leandro Bacuna gaat de bal achter. Gescoord wordt er niet en zo blijft het bij 0-0 in de rust in deze tot dusverre saaie wedstrijd.

IMG-20240304-WA0014

Twee ongewijzigde teams betreden het kunstgras na rust en het is te hopen dat er in deze tweede helft meer spektakel is te zien dan in de eerste helft. De eerste dreiging in de tweede helft komt van de thuisploeg als een voorzet vanaf links net wordt gemist door Vieri Kotzebue. In de 51ste minuut een echte kans voor de thuisploeg als via een verre ingooi de bal voor de voeten komt voor Yuya Ikeshita maar dat schot gaat recht op Hidde Jurjus af en in de aanval daar direct na een kans voor Romano Postema maar hij schiet net voorlangs. In de 53ste minuut weer een schietkans voor de thuisploeg en nu schiet Jaron Vicario voorlangs. De eerste tien minuten in de tweede helft zijn veel leuker dan de gehele eerste helft en dat is te danken aan de thuisploeg die veel meer aanvallend begint. In de 56ste minuut komt dan de thuisploeg op voorsprong,  als vanaf links Nick de Groot de bal voorgeeft en bij de tweede paal let Isac Määtä niet op en vanuit zijn rug is het Kacper Kostorz die de 1-0 binnentikt. Direct daarna komen Laros Duarte en Rui Mendes binnen de lijnen voor Luciano Valente en Joey Pelupessy.

In de 66ste minuut gaat doelman Krisztián Hegyi dan in de fout als hij een bal weg wil schieten maar Rui Mendes loopt door op de doelman en de doelman schiet de bal tegen de aanvaller aan en dan caramboleert de bal in de goal en staat het 1-1. De eerste goal voor Rui Mendes voor FC Groningen. Direct daarna moet Hidde Jurjus handelend optreden als een mislukte voorzet van Rik Mulders bijna binnenvalt. Het is net of deze goal FC Groningen wakker heeft gemaakt want het gaat ineens veel beter voetballen en worden beloond in de 71ste minuut als Johan Hove een schitterende langs pass geeft op Marvin Peersman en die geeft de bal direct voor en daar staat Romano Postema en die kopt de 1-2 binnen.

Vier minuten later staat het dan ook nog 1-3 als Jorg Schreuders de bal veroverd op het middenveld en Romano Postema wegstuurt en die schiet maar dat schot kan Krisztián Hegyi nog stoppen maar in de rebound is het Rui Mendes die zijn tweede en FC Groningen hun derde treffer binnenschiet. Wat een prima herstel van FC Groningen na de achterstand en zo lijkt de wedstrijd beslist. Drie minuten extra tijd komen er dan bij en in de tweede minuut van die extra tijd is het Laros Duarte, die prima inviel, die het van afstand probeert en de bal wordt aangeraakt door een verdediger en de bal valt dan voor de voeten van Romano Postema en die haalt met een volley uit en de bal vliegt binnen en staat het 1-4. Hier blijft het dan bij en wint FC Groningen nadat het op achterstand kwam. Met de overwinning neemt FC Groningen de koppositie weer over in de derde periode en heeft daarin nog een wedstrijd te goed. In de echte stand staat men nu op plaats 6 met nog een wedstrijd te goed, bij winst klimt men dan naar plek 4. Zo gaan de mannen met een lekker gevoel de bus in terug naar Groningen.

IMG-20240304-WA0013

FC Den Bosch: Krisztián Hegyi, Rik Mulders (Dennis Gyamfi), Victor van den Bogert (Ricardo-Oliver Henning) , Teun van Grunsven, Stan Maas, Nick de Groot, Shalva Ogbaidze, Yuya Ikeshita (Ilias Boumassaoudi), Jaron Vicario, Vieri Kotzebue (Danny Verbeek), Kacper Kostorz

FC Groningen: Hidde Jurjus, Leandro Bacuna, Marco Rente, Marvin Peersman, Isac Määtä (Thijmen Blokzijl), Jorg Schreuders (Noam Emeran), Joey Pelupessy (Laros Duarte), Johan Hove, Luciano Valente (Rui Mendes), Thom van Bergen (Kristian Lien), Romano Postema

Scheidsrechter: Bas Nijhuis