Sam Schreck begint zijn draai te vinden in Duitsland

FC Groningen speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk. Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg Arjen Robben een eerbetoon in een goed gevuld Euroborg. In Boetnlaand maakte Juninho Bacuna zijn eerste goal in Schotland, won Sam Schreck wederom en stond ook Bayern München stil bij het eerbetoon aan Arjen Robben.

Robben speelde in totaal tien seizoenen voor Bayern München en is net als in Groningen een grootheid bij de Duitse club. De Rekordmeister eerde de aanvaller met een foto uit Euroborg op social media en dankte Robben voor zijn bijdrage bij Bayern. De grootste club van Duitsland sloot af met de hashtag #mrWembley verwijzend naar de gewonnen Champions League finale in het Londense stadion in 2013. Robben maakte vlak voor tijd de winnende treffer.

Eerste goal
Juninho Bacuna maakte afgelopen zomer een mooie stap van Huddersfield Town naar de Schotse topclub Rangers. De door de FC opgeleide middenvelder stond afgelopen weekend voor het eerst sinds zijn overgang in de basisopstelling in de thuiswedstrijd tegen Ross County. Bacuna speelde de volledige wedstrijd en betaalde het vertrouwen van manager Steven Gerard terug met een goal en een assist. De middenvelder gaf na een half uur spelen de beslissende voorzet bij de 2-1 en schoot vlak na rust vanaf rand strafschopgebied de 3-1 tegen de touwen. Rangers won uiteindelijk met 4-2 en gaat aan kop in Schotland.

Draai gevonden
Sam Schreck lijkt zijn draai in Duitsland te hebben gevonden. De middenvelder wordt dit seizoen door FC Groningen verhuurd aan Erzgebirge Aue uit de 2. Bundesliga. De ploeg begon slecht aan het seizoen met vier punten uit negen duels en Schreck kreeg in eerste instantie weinig speelminuten. De laatste vier wedstrijden staat de Duitser echter in de basisopstelling. De eerste werd nog verloren, maar in de daaropvolgende drie wedstrijden bleef de ploeg van Schreck ongeslagen en pakte het 7 punten. Afgelopen weekend werd met 2-0 gewonnen van het veel hoger geklasseerde FC Heidenheim. Schreck speelde alle vier de wedstrijden waarin hij een basisplaats had volledig uit.

Ook Marco Bizot heeft de smaak te pakken. De doelman is bezig aan zijn tweede buitenlandse avontuur en speelt dit seizoen in Frankrijk bij Stade Brest. Die ploeg moest liefst twaalf wedstrijden wachten op de eerste overwinning van het seizoen, maar vorige week werd Monaco in eigen huis verslagen. Afgelopen weekend werden er wederom drie punten gepakt op bezoek bij Lorient door met 2-1 te winnen.

Hoofdrol
Lars Kramer beleefde vrijdagavond een bijzondere wedstrijd in Denemarken. De verdediger zorgde in blessuretijd met een rake kopbal dat zijn ploeg Viborg een punt overhield aan de thuiswedstrijd tegen Nordsjaelland, 2-2. Kramer haalde het einde van de wedstrijd echter niet. Vier minuten na zijn treffer, in de laatste minuut van de extra tijd, kreeg de voormalig FC’er zijn tweede gele kaart en moest dus met rood vertrekken.