Fan van F.C. Groningen
Nieuws

SC Cambuur o21 en FC Groningen o21 houden elkaar in evenwicht.

Vanmiddag in het Cambuur stadion speelde kersverse kampioen van de 3e divisie A SC Cambuur tegen de nummer 2 van de Divisie 1 FC Groningen o21. Het was eigenlijk van beide kanten een combinatieteam want enkele spelers van het vaste team ontbraken en werden vervangen door spelers van de o18.

 De namen van vanavond:

IMG-20221206-WA0008  IMG-20221206-WA0007

 De eerste kans was voor de thuisploeg als Wiebe Kooistra aan de linkerkant wordt weggestuurd en voorbij Agan Mjaki snelt maar zijn inzet wordt schitterend gepakt door Stijn Petiet en even later een hele grote kans voor Fofin Turay als hij een voorzet van rechts binnen kan tikken maar hij schiet de bal naast. Even later wordt uw verslaggever even afgeleid door mevrouw Schraven en op dat moment schiet haar zoon Jens Schraven de 0-1 binnen voor FC Groningen. FC Groningen is in de eerste helft de betere ploeg maar toch komt SC Cambuur er geregeld uit en via een foute uittrap van Stijn Petiet krijgt men een grote kans en kan Matthias Nartey de bal inschieten maar hij wil hem breed leggen op Daan Visser maar David van der Werff kan net tussenbeide komen en red de situatie. In de 24ste minuut een prachtige actie van de uitblinker aan Groningen kant Fofin Turay, wat ontwikkelt die jongen zich prima dus houd hem in de gaten, en hij geeft de bal voor op Jens Schraven en die kan binnenkoppen maar mist de bal net. Daan Visser krijgt dan weer een grote kans als hij weer uit de rug van Agan Mjaki wordt weggestuurd en zijn inzet gaat recht op Stijn Petiet af maar die laat de bal door de benen glippen en Maxim Mariani kan de bal net voor de lijn wegwerken. Met deze 0-1 tussenstand gaan beide ploegen dan naar de kleedkamer voor droge kleren want het regende pijpenstelen in de eerste helft.

De tweede helft is SC Cambuur die iets betere ploeg maar beide ploegen wisselde veel en daarom was het moeilijk bij te houden om een goed verslag te maken, mede door het slechte weer. Ook de foto’s zijn niet super geworden, ook mede door het weer.

Wiebe Kooistra maakte in de tweede helft de 1-1 en via een corner kwam de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong, onduidelijk wie hem maakt maar vlak voor het einde was het Rowan Casier die de gelijkmaker binnen werkte en zo eindigde deze oefenwedstrijd in een 2-2 gelijkspel.


Foto's bij SC Cambuur o21 en FC Groningen o21 houden elkaar in evenwicht.