SC Heerenveen en FC Groningen oefenden tegen elkaar

SC Heerenveen en FC Groningen speelden gistermiddag in Heerenveen een oefenwedstrijd tegen elkaar. Nadat eerder dit seizoen FC Groningen in Groningen met 1-0 won was de ploeg van Dick Lukkien nu met 3-1 te sterk voor de ploeg van Kees van Wonderen. De wedstrijd werd op kunstgras gespeeld.

In de 7e minuut kreeg FC Groningen de eerste kans van de wedstrijd maar Thom van Bergen kreeg de bal, na een voorzet van Jorg Schreuders, niet achter de prima reddende Andries Noppert. Direct daarna was het Hidde Jurjus die prima redde na een goede kopbal. Na een kwartier kwam SC Heerenveen op voorsprong als Pelle van Amersfoort met een harde schuiver d ebal in de hoek plaatst, 1-0.

Na ruim een half uur was het Hidde Jurjus die zijn ploeg op de baan hield in een één tegen één situatie. Een paar minuten later stond het 1-1 als na een scherpe counter Thom van Bergen de gelijkmaker binnenschiet, 1-1. Daarna kregen Marco Rente en Romano Postema nog goede kansen maar het bleef bij de 1-1 bij rust.

Direct na rust kwam FC Groningen op voorspong als Thom van Bergen een grote fout van Andries Noppert genadeloos afstraft, 1-2. FC Groningen kreeg in de tweede helft de beste kansen en had via Marvin Peersman en Kristian Lien moeten scoren. In de slotfase was het dan Kristian Lien die de trekker overhaalde voor de 1-3 na een voorzet van Thom van Bergen. Zo was laatstgenoemde belangrijk voor de Groningers met twee doelpunten en een assist. Hier bleef het dan bij en wint FC Groningen verdient deze oefenwedstrijd met 1- 3.

Opstelling SC Heerenveen: Noppert, Hall (Timmerman), van Ottele, Nunumete, Köhlert (vd Plaat), van Ee (Haye), Woudstra, Tahri (Achmed), Witteveen, van Amersfoort (el Moussaoui), Olsson (Rallis)

Opstelling FC Groningen eerste helft: Jurjus, Rente, Balker, Bakker, Määttä, Pelupessy, Hove (32’ Musampa), Schreuders, Emeran, van Bergen en Postema.

Opstelling FC Groningen tweede helft: Meijster, van Gelderen, Blokzijl, Peersman, Musampa (75’ Beukers), Pelupessy, de Jonge, Irandust, Abraham, van Bergen, Lien.