Fan van F.C. Groningen
Nieuws

SPECIALE AANVOERDERSBAND VOOR AARDBEVINGSSLACHTOFFERS

FC Groningen voelt zich betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen in het achterland van de club. Onlangs heeft zich wederom een aantal hevige bevingen voorgedaan in de provincie Groningen. De club wil landelijk aandacht vragen voor de problematiek met een speciale aanvoerdersband. Daarnaast roept FC Groningen aanvoerders van standaardteams in het amateurvoetbal en directieleden van Groningse bedrijven op om vanaf maandag een gratis band te komen afhalen bij Euroborg. Samen staan we op, samen staan we achter de slachtoffers van de aardbevingen.

Zowel de captain op het veld als ook alle staf- en directieleden zullen zondagmiddag in Deventer tijdens de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles de speciale aanvoerdersband dragen, als statement. Tevens zijn vanaf maandag tot en met vrijdag deze aanvoerdersbanden af te halen in Euroborg. Aanvoerders van de standaardteams in het amateurvoetbal en aanvoerders uit het bedrijfsleven kunnen zich komende week melden bij de informatiebalie van het stadion voor deze speciale aanvoerdersband en op die manier aansluiten bij het statement ter ondersteuning van de slachtoffers van de aardbevingen.
 
500 speciale aanvoerdersbanden
De banden zijn bedoeld voor echte aanvoerders, mensen die voorop lopen in de strijd. Groningers die elkaar willen helpen. Er zijn in totaal 500 speciale aanvoerdersbanden beschikbaar. FC Groningen hoopt dat alle aanvoerders in het amateurvoetbal als ook de aanvoerders in het bedrijfsleven de band met trots zullen dragen. Laat zien dat iedereen in Groningen samenkomt en achter de slachtoffers van de aardbevingen staat.

Al jaren wordt Noord-Nederland en in het bijzonder Groningen geteisterd door aardbevingen ontstaan door de gasboringen. Hoewel de club zich realiseert de problematiek niet te kunnen oplossen, wil de Trots van het Noorden een duidelijk signaal afgeven dat het meeleeft met de gedupeerden. FC Groningen wil haar landelijke bereik gebruiken om nogmaals aandacht te vragen voor het leed van mensen die slachtoffer zijn van aardbevingen in het verzorgingsgebied van de club.
 
Niet voor het eerst
Het is niet de eerste keer dat FC Groningen in actie komt voor de slachtoffers van de aardbevingen in Noord-Nederland. De Trots van het Noorden zette in februari 2017 de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht geheel in het teken van het maatschappelijke issue om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblematiek.

speciale aanvoerdersband1

Bron: www.fcgroningen.nl