Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Spelersgroep De Graafschap klaar met trainer Adrie Poldervaart schrijft De Gelderlander

Als je de berichten van de Gelderlander moet geloven dat is de samenwerking tussen trainer Adrie Poldervaart en zijn spelersgroep nog niet al te best. De 19e plaats in de KKD is op dit moment waar de club het mee moet doen en volgens het medium heeft dat alles te maken met de werkwijze van de trainer.

Volgens de Gelderlander is het constant tonen van beelden van de spelers en van de komende tegenstanders de spelersgroep een flinke doorn in het oog. Adrie Poldervaart wordt dan ook gekscherend ‘Adrie Cinema’ genoemd.

Wekelijks moeten ze urenlang naar videobeelden kijken van de eigen wedstrijden en die van de tegenstander. Soms moeten ze ook naar motivatiefilmpjes kijken of beelden van de loopbaan van Poldervaart zelf.' Het vele analyseren van beelden zou bij de vaste werkwijze van de trainer horen. 

Ook schrijft men dat buiten het bekijken van videobeelden zou de trainer ook op disciplinair gebied vele steken laten vallen want trainingsschema’s worden iedere keer overboord gegooid. De spelers zullen het nooit in het openbaar zeggen maar ze vinden de discipline waardeloos en ze klagen over vermoeidheid en op deze manier verliezen het plezier in voetbal. Eigenlijk zijn de spelers er wel klaar mee.
Adrie Poldervaart werd deze zomer aangesteld als hoofdtrainer nadat hij een paar jaar assistent trainer was van FC Groningen en daarvoor hoofdtrainer was bij Excelsior waar hij zelf opgestapt is. Bij FC Groningen was iedereen laaiend enthousiast over zijn werkwijze en hoorde je niemand klagen en herkent men zich niet in dit verhaal wat De Gelderlander nu naar buiten brengt.