Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Statement Jan de Jong

Jan de Jong trekt aan de bel: volgens eredivisie CVdirecteur wordt het voetbal onevenredig hard geraakt door de coronamaatregelen. Het is niet meer uit te leggen, betoogt De Jong.

Aanstaande vrijdag is de volgende 'coronapersconferentie', maar de kans is klein dat er dan goed nieuws komt voor de voetballerij: de stadions zullen gesloten blijven voor publiek. De Jong is het niet eens met die maatregel. "Ik blijf zeggen: voetbal is geen onderdeel van het probleem, maar van de oplossing", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad

 "Het gros van de supporters is gevaccineerd, in de stadions vindt geen overdracht van het virus plaats, de controle is er uitstekend en grote reisbewegingen zie je feitelijk alleen bij de topclubs", somt De Jong op. "Veel argumenten om geen toeschouwers toe te laten in Nederlandse stadions zijn niet steekhoudend. En dat voelt onrechtvaardig."

De Eredivisie-baas ziet ondertussen '5000 man naar Abu Dhabi gaan als Max Verstappen er wereldkampioen kan worden'. "Dit valt niet meer uit te leggen. Het voetbal zou juist beloond moeten worden voor hoe goed het zijn zaakjes op orde heeft in het bestrijden van het virus. Anders vrees ik echt dat de voetbalsupporter, die zich tot nu steevast loyaal heeft getoond naar zijn club, straks definitief afhaakt."