FC Groningen heeft vrijdagavond met 2-3 verloren van RKC Waalwijk. De Groningers kwamen nog op voorsprong door een benutte strafschop van Ricardo Pepi, maar vlak voor rust kreeg het een domper te verwerken. RKC kreeg een strafschop en voor de overtreding kreeg verdediger Radinio Balker de rode kaart. In ondertal knokte FC Groningen voor wat het waard was, maar RKC ging er met de winst van door. Ricardo Pepi maakte nog zijn tweede van de avond en daarmee de gelijkmaker, maar matchwinner werd invaller Mika Biereth. Hij besliste met twee doelpunten het duel in Euroborg: 2-3.

Voorafgaand was er een fraaie sfeeractie op de jarige Noordtribune. Vanwege het vijfjarige bestaan van de Noordtribune Groningen en de Ultras Cruoninga speelde FC Groningen ook met hun logo's op het shirt.

In een spectaculaire eerste helft was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers uit Waalwijk. Thierry Lutonda schoof de bal net langs het doel van Michael Verrips. Vervolgens werd FC Groningen sterker. Na een kwartier spelen kreeg de ploeg van trainer Frank Wormuth een strafschop na een overtreding op Tomas Suslov. Spits Ricardo Pepi wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0.

Ook na de openingstreffer bleef Groningen de sterkere ploeg. Aanvoerder Joey Pelupessy was dicht bij de tweede Groningse treffer. Zijn schot werd gekeerd door doelman Etienne Vaessen en de rebound was niet besteed aan Ragnar Oratmangoen. Vijf minuten later kreeg FC Groningen opnieuw een grote kans. Een prachtige voorzet met buitenkantvoet van Damil Dankerlui kwam op het hoofd van spits Pepi, maar zijn inzet ging rakelings naast het doel.

RKC Waalwijk kwam vlak voor rust terug in de wedstrijd door een strafschop. Tot overmaat van ramp gaf scheidsrechter Martin van den Kerkhof bij de penalty Radinio Balker de rode kaart. De verdediger liep de aanvaller van RKC onderuit en moest het veld verlaten. Dario van den Buijs benutte vervolgens de strafschop: 1-1.

Vlak voor rust werd FC Groningen met tien man toch nog gevaarlijk. Een indrukwekkende solo van Isak Määttä wist hij net niet te bekronen met een treffer.

Na een uur spelen kwam FC Groningen op achterstand door een treffer van invaller Mika Biereth. Maar de thuisploeg bleef strijden voor een resultaat. De vechtlust werd een kwartier voor tijd beloond door een prachtige goal van wederom Ricardo Pepi. De Amerikaanse international ging een combinatie aan met Florian Krüger en rondde vervolgens zelf af: 2-2.

Toch kreeg FC Groningen de deksel alsnog op de neus. Opnieuw scoorde Mika Biereth voor RKC: 2-3. Ondanks de massale steun van de 18.835 supporters in Euroborg hield RKC stand en trok het de overwinning over de streep. Volgende week zondag speelt FC Groningen op bezoek bij FC Twente. De aftrap in Enschede is om 14.30 uur.

Bron: FC Groningen