Fan van F.C. Groningen
Nieuws

SV stelt ernstige crisis vast bij FC Groningen

De supportersvereniging van FC Groningen heeft geen vertrouwen meer in de raad van commissarissen. Er stond een gesprek gepland tussen de twee partijen, maar op het laatste moment stelde de voetbalclub onverwachts nieuwe eisen – en de supportersvereniging bekijkt dit als een ernstige crisis.

Ze maken zich grote zorgen over zowel de sportieve als de financiële situatie van de club en hadden daarom een afspraak met de raad van commissarissen aangevraagd. Volgens Voetbal International werd eerst akkoord gegaan met hun verzoek, maar daarna voegde de raad verschillende voorwaarden toe aan het gesprek – bijvoorbeeld dat directeur Wouter Gudde verplicht zou moeten deelnemen. Hierdoor besloot de supportersvereniging het gesprek te annuleren.

Ze vinden het onacceptabel dat de raad niet ten allen tijde met de fans wil praten en geloven dat de raad het ernstige karakter van de huidige situatie van FC Groningen onderschat. Hierdoor kon de supportersvereniging geen inzicht krijgen in de raad haar strategie om de club uit de huidige moeilijkheden te helpen.

Deze aanpak resulteert nu in een vertrouwensbreuk van de supportersvereniging ten opzichte van de raad. Omdat ze van mening zijn dat de raad verantwoordelijk is voor de slechte resultaten van de afgelopen drie jaar, hebben ze er geen vertrouwen meer in. FC Groningen, o.l.v. coach Dick Lukkien, degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie. De ambitie om meteen terug te klimmen kreeg al veel tegenslagen - ze verloren vier van de eerste twaalf wedstrijden en twee eindigden in een gelijkspel.