Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Talentvol FC Groningen neemt het vanavond op tegen VVV Venlo

 

* Dat waren drie goede lekkere punten en ook nog met prima spel tegen een sterker dan verwacht Jong AZ? Dick: Dat zijn drie goede constateringen want we hadden een heel jong AZ verwacht maar met Mexx Meedrink, Wouter Goes en Maxim Dekker speelden ze toch met drie spelers die eredivisie ervaring hadden en als je dan met 0-5 wint en echt goed voetbal hebben gespeeld dat is wel genieten. * Iedereen was ook heel positief over jullie spel toch? Dick: Ik denk dat wij een goede wedstrijd hebben gevoetbald en het was 0-5 maar het had zonder overdrijven ook 0-10 kunnen zijn en op een manier zoals mensen hier naar voetbal willen kijken met hoge intensiteit en kwaliteit in de uitvoering en dat is prachtig om te zien.

 

* Toch fantastisch om te zien hoe de jonge gasten zich manifesteren de laatste tijd? Dick: Ja daar zit zoveel energie in en de passie spat er vanaf en als je ziet hoe ze de goals met de uitfans vieren ja dat is een hart voor de club hebben en dat is volgens mij erg belangrijk. * Zal het ooit gebeurt zijn dat er in het eerste van FC Groningen vijf spelers spelen die uit de eigen jeugdopleiding komen en dat er ook nog een paar op de bank zitten? Dick: Dat is een goede vraag en misschien in het begin in de periode onder Jan van Dijk maar dit zijn wel heel grote aantallen en waarbij we nog een aantal grote talenten op de bank hebben zoals Thijmen Blokzijl, Tika de Jonge en Fofin Turay die weer terug is na een blessure dus wat dat betreft een groot compliment voor de opleiding van de FC want dat ziet er gewoon erg goed uit.

 

* Het is alleen jammer dat Jens Schraven een tijd weg is met een blessure? Dick: Dat klopt maar dat hoort helaas ook bij het voetbal dat spelers geblesseerd raken en Jens was goed op weg maar die komt wel weer terug en is ook een heel talentvolle jongen. * Morgenavond in eigen huis een ploeg die heel sterk begon aan de competitie, zelfs even derde stonden, maar waar het langzaam een minder gaat, kansen voor jullie zul je dan zeggen? Dick: Dat is ook zo en ik vind dat we daar thuis ook voor moeten spelen alleen ik vind VVV Venlo ook wel een goed georganiseerde ploeg. Daar zie je duidelijk de handtekening van Rick Kruijs. Ik vind ze uit wat stabieler dan thuis en ze hebben uit ook meer punten gepakt volgens mij dus het is absoluut wel een ploeg om rekening mee te houden maar ik vind dat wij moeten aanknopen met wat wij kunnen en wat we de afgelopen weken doen ja dan kunnen wij niets anders dan vol voor de overwinning spelen.

 

* Ze hebben 23 punten waarvan 12 in uitwedstrijden, dus het maakt niet veel uit of ze qua punten uit of thuis spelen? Dick: Zeker de laatste weken uit vind ik ze stabieler dan thuis maar ja 12 om 11 is inderdaad lood om oud ijzer maar goed wij moeten vooral naar onszelf kijken en morgen aanknopen bij afgelopen maandag.

 

* Hoe verwacht je dat ze zullen spelen? Dick: Die zullen ook proberen om te voetballen maar uiteraard zonder bal de ruimtes klein gaan maken en daar geld ook dat wij al tegen zoveel systemen hebben gespeeld dus ook tegen ploegen die met de kont tegen de goal gaan hangen en dat lijkt ons steeds makkelijker af te gaan waarbij het wel zo is dat natuurlijk twee zwaluwen nog geen zomer maken dus het is zaak om iedere keer te laten zien wat we willen en genoeg energie aan de dag leggen om maximaal te presteren en als we dat doen zijn we tot veel in staat. * Hun trainer Rick Kruijs wisselt voorin nogal eens met spelers valt wel op toch? Dick: Ze hebben best wat wisselingen inderdaad en toch de laatste wedstrijden wel wat vast maar bv. hun spits die is de hele week ziek geweest dus dat is de vraag of die gaat spelen maar voor de rest heb ik wel een idee wie bij hun gaan spelen en wat hun kracht is.

 

* Ik miste vanmorgen Daleho Irandust op het trainingsveld want hij had weer een blessure hoorde ik, hij is wel vaak geblesseerd toch? Dick: Ja maar dit is toch iets anders want hij schopte tegen de onderkant van de voet van Tika de Jonge en dus een contactblessure wat natuurlijk vaker voorkomt en hij kon vanmorgen niet in de schoen dus dat gaan we morgenvroeg testen om te kijken of dat wel kan en als hij fit genoeg is dan is hij erbij en anders komt iemand anders bij de selectie. De keuze is groot in de selectie dus dat voordeel hebben we en we hebben verder een totaal fitte groep en een groep die beseft dat we moeten leveren en presteren waardoor het niveau in trainingen ook snel omhoog gaat. * Je wilt nooit iets zeggen over je basis maar als ik zeg dat je niets gaan veranderen dan denk ik dat ik er dicht bij zit? Dick: Dan zit je er niet ver naast.