Teleurstellende 14e plaats voor FC Groningen na verlies tegen De Graafschap

FC Groningen heeft op vrijdagavond een nederlaag van 2-1 geleden tegen De Graafschap. Op rust stond de score op 1-1 in Doetinchem. Marco Rente noteerde voor het team van de hoofdtrainer, Dick Lukkien. De Trots van het Noorden heeft na 10 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie nu met 13 punten op een teleurstellende 14e positie.

Met bijna dezelfde selectie als in Breda tegen NAC, speelde FC Groningen op De Vijverberg. Alleen Thijmen Blokzijl ontbrak door een blessure. Marvin Peersman verving hem op de centrale positie.

FC Groningen slaagde er niet in om de druk van de Superboeren te weerstaan. De Groningers gaven de bal herhaaldelijk snel weg en liepen al snel achter de feiten aan. FC Groningen stond binnen 15 minuten op een achterstand van 1-0. Simon Colyn scoorde van ongeveer 16 meter. FC Groningen keeg maar geen grip op de wedstrijd.

FC Groningen was alleen gevaarlijk uit dode spelmomenten. Vijf minuten voor rust bracht Marco Rente de wedstrijd in evenwicht met een kopbal na een vrije trap van Leandro Bacuna.

In de tweede helft nam De Graafschap al vroeg een voorsprong. Na een duel om de bal en een struikeling in de box van 16 meter, kregen ze een penalty. Alexander Büttner scoorde het winnende doelpunt vanaf de penalty spot, 2-1.

Ongeveer tien minuten daarna kreeg Johan Hove een goede kans om te scoren, maar zijn schot ging over. Een minuut later kreeg Van Veen een open kans om te scoren, maar het schot ging naast.

Na ongeveer een uur spelen, maakten Wouter Prins, een verdediger, en Tika de Jonge, een middenvelder, hun debuut in professioneel voetbal.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd kregen zowel invaller Kristian Lien als Bacuna een goede kopkans, maar ze slaagden er niet in om te scoren en daarmee kwam de wedstrijd ten einde.