Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Thijmen Blokzijl niet naar het EK o19 met Nederland. Verslag en interviews.

Het Nederlands elftal o10 onder leiding van de Groningse bondscoach Mischa Visser en ook in de staf keeperstrainer John Vos en met Thijmen Blokzijl en Jasper Meijster in de selectie speelde de afgelopen week een EK kwalificatie toernooi in Veendam en Assen. Tegenstanders waren Litouwen o19, Frankrijk o19 en België o19.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Litouwen in het nostalgische Henk Nienhuis stadion aan De Langeleegte in Veendam. Thijmen Blokzijl begon in de basis en speelde de gehele wedstrijd en maakte een sterke indruk. Net als de andere boys want Litouwen werd met 4-0 verslagen, een stand die bij rust al bereikt was.

De tweede wedstrijd werd gespeeld in Assen op het terrein van Achilles 1894 en daar was Frankrijk de tegenstander. Van te voren had men gedacht dat dit de zwaarste tegenstander zou worden en beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd deze middag. De winst was voor Frankrijk en de goal viel uit een omstreden gegeven strafschop. Thijmen Blokzijl speelde hier ook een sterke wedstrijd maar kon dus niet voorkomen dat men verloor. Door dit resultaat wist men dat men direct uitgeschakeld was want de regel was dat niet het doelsaldo telde op het laatst maar het onderling resultaat. Doordat Frankrijk eerder met 2-0 wonnen van België was die ploeg al zeker van deelname aan het EK. Een aparte regel die ingevoerd werd nu want zo stond er bij de laatste wedstrijd gisteravond in Veendam tussen België o19 en Nederland o19 niets meer op het spel stond. De andere wedstrijd tussen Litouwen en Frankrijk was ook eentje die nergens meer om ging en Frankrijk had hun derde keus opgesteld of zo want Litouwen won die wedstrijd met 2-0. Een stand die al binnen tien minuten op het bord stond. België en Nederland probeerden er een leuke wedstrijd van te maken voor de ruim 6000 toeschouwers. Je kon wel merken dat de scherpte ontbrak en dat men het wel goed vond. Mischa Visser moest enkele spelers aan de kant houden wegens lichte blessures. Thijmen Blokzijl speelde bijna een uur en moest ook vervangen worden. België won de wedstrijd met 3-2.

Hierbij een paar interviews met Mischa Visser en Thijmen Blokzijl en enkele andere filmpjes.