Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Thijmen Blokzijl wint met Oranje o17 de Syrenka Cup

Misschien wel het grootste talent van FC Groningen Thijmen Blokzijl was door bondscoach Mischa Visser (ex FC Groningen assistent trainer) uitgenodigd voor een toernooi met Oranje o17 in Polen. Thijmen Blokzijl die al langer jeugdinternational is en dit jaar voor FC Groningen o18 speelt mocht dus weer mee.

De eerste wedstrijd van het toernooi moesten de boys aantreden tegen hun leeftijdsgenoten van Noorwegen o17. Het werd een moeilijke wedstrijd voor de Nederlanders tegen een zeer compact spelen Noorwegen maar toch wisten de mannen te winnen met 2-0. Thijmen Blokzijl mocht ruim een half uur spelen en deed dat prima.

De tweede wedstrijd was tegen het thuisland Polen. Na een 2-0 voorsprong voor Nederland eindigde de wedstrijd in 2-2 en moesten strafschoppen de beslissing brengen en die won Nederland. Thijmen Blokzijl speelde de gehele wedstrijd en maakte een prima indruk. Iedereen was dik tevreden over het spel van de Groninger. Door de winst staat Nederland in de finale.

Op dinsdag was de finale en de tegenstander was Engeland o17. De bondscoach wilde de speelminuten voor iedere speler eerlijk verdelen zodat de spelers fit bij hun club terug kwamen en daardoor moest Thijmen Blokzijl vanaf de bank beginnen. Na ongeveer 63 minuten mocht hij nog invallen en dat deed hij weer prima. Nederland wist de wedstrijd met 3-2 te winnen en zodoende was men de winnaar van de Syrenka Cup.

Zie de map foto’s voor een serie foto’s van het toernooi.

Alle info van het toernooi kregen wij van de vader van Thijmen Blokzijl. Waarvoor inde hartelijke dank aan René Blokzijl.