Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Thomas Poll voor 3 seizoen getekend bij Almere City.

Almere City FC neemt verdediger Thomas Poll over van FC Groningen. De linksback uit de Groningse jeugdopleiding tekent een contract voor drie seizoenen in Almere en ligt zodoende vast tot juni 2024.

Poll maakte vorig jaar zijn debuut in de hoofdmacht van FC Groningen en speelde in totaal zes duels in de eredivisie. Vorig seizoen werd Poll in de wintertransferperiode uitgeleend aan FC Dordrecht. Hij kwam achttien duels voor de Schapenkoppen in actie.

Teun Jacobs: ,, Zoals al eerder aangegeven waren wij in de markt voor een linksbenige verdediger. Poll stond bovenaan ons lijstje van versterkingen. Naast zijn verdedigende kwaliteiten, kan Poll ons ook goed aanvallend ondersteunen.”

Poll: ,,Voor mij is het belangrijk in deze fase van mijn loopbaan om ervaring op te doen. Almere City FC heeft er werk van gemaakt mij naar Flevoland te halen. De club heeft naam voor zichzelf gemaakt met de ambitie die zij hebben uitgesproken en ik ben blij dat ik daar onderdeel van uit kan maken.”

FC Groningen heeft nog wel een terugkoopoptie bedongen bij Almere City.

Thomas Poll (20) groeide op in Wehe-den Hoorn en stroomde op 14-jarige leeftijd in bij de FC Groningen Opleiding. De linksbenige speler kwam over van amateurvereniging VV Winsum en startte in het toenmalige onder-15 elftal van FC Groningen. Poll doorliep vervolgens alle opleidingsteams en debuteerde op 28 februari 2020 in het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen Willem II. Een week later maakte Poll zijn thuisdebuut als invaller in het duel met PSV, de laatste competitiewedstrijd van het door de coronapandemie eerder afgebroken seizoen 2019/2020.
 
Vorig seizoen kwam Poll tot vier invalbeurten, waardoor de teller op zes officiële wedstrijden in het eerste elftal staat. Daarnaast zat hij nog eens zestien duels bij de wedstrijdselectie. Poll werd in de tweede helft van vorig seizoen verhuurd aan FC Dordrecht ,waar hij het seizoen 2020/2021 afmaakte en tot 18 duels in de Keuken Kampioen Divisie kwam. De linksbenige vleugelspeler werd in 2020 uitgeroepen tot Western Strijder van het Jaar vanuit de Opleiding en stond bij FC Groningen nog onder contract tot medio 2022.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen vertelt welke afwegingen er zijn gemaakt om Poll te laten vertrekken. “Wij vinden Thomas een talentvolle speler, die het in zich heeft om in de toekomst mogelijk van toegevoegde waarde te kunnen worden voor FC Groningen. Op dit moment is er voor hem echter te weinig perspectief op speelminuten in het eerste elftal. Daarom zijn we samen op zoek gegaan naar een oplossing met als uitkomst een vertrek naar Almere, waarbij wij een eerste recht hebben om Thomas in de toekomst terug te kopen. Bij Almere City kan Thomas zich verder gaan ontwikkelen op een mooi niveau. Wij houden zijn prestaties goed in de gaten met het oog op de terugkoopclausule. Wij bedanken Thomas voor al de jaren bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in Almere.”

Wij wensen Thomas ontzettend veel succes bij Almere City en we blijven hem volgen.