Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Tika de Jonge langer bij FC Groningen

FC Groningenmeldt op hun website dat men met Tika de Jonge overeenstemming heeft weten te bereiken over een nieuwe tweejarige verbintenis. De 21-jarige talentvolle middenvelder had na het lichten van een optie in zijn bestaande contract nog een overeenkomst in Euroborg tot medio 2025. De Trots van het Noorden gaf daarbij echter direct aan graag met De Jonge om tafel te gaan over een nieuw meerjarig contract.

Die gesprekken hebben geleid tot een nieuwe verbintenis tussen FC Groningen en de in Zierikzee geboren De Jonge tot medio 2026, dus een jaar langer dan de oorspronkelijke overeenkomst. Middenvelder De Jonge kwam in de zomer van 2020 over van NAC Breda. De Zeeuw maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal.

Tot dusver kwam De Jonge in 11 officiële wedstrijden van de Groningse hoofdmacht in actie. Tot scoren in het groen-wit kwam de middenvelder nog niet, maar zijn assist in het uitduel met Telstar – waarbij Thom van Bergen de belangrijke 1-1 op het scoreboord in Velsen-Zuid kopte – was van grote waarde.

De Jonge is blij met zijn nieuwe contract in Euroborg. “Ik ben hartstikke trots. Sinds mijn 12e heb ik alles over gehad voor het voetbal, eerst bij NAC Breda en op mijn 17e heb ik de weloverwogen stap naar FC Groningen gemaakt. Ik ben van geboorte dan weliswaar geen Groninger, maar woon en voetbal hier al wel vier jaar. Ik kan mij dan ook zeker identificeren met Groningers en ben er trots op de stap vanuit de Opleiding richting de eerste selectie nu echt te hebben gemaakt.”

De Jonge gaat met de Trots van het Noorden de Eredivisie in. In zijn eerste jaar in Groningen zat de middenvelder al eens op de bank tijdens een duel op het hoogste niveau. “Ik kijk er naar uit om in de Eredivisie te spelen, ook dat is iets waar je jaren naartoe werkt. Mijn eerstvolgende doel is om een keer in de basis te staan, want tot nu toe heb ik alleen invalbeurten gehad. Ik voel veel vertrouwen vanuit de staf, zal hard blijven werken om mezelf te blijven ontwikkelen en ben blij dat dit de komende jaren bij deze mooie club kan.”