Tomas Suslov matchwinner in Leeuwarden.

20220911_130123

Zondagmiddag moest FC Groningen aantreden op het kunstgras van het Cambuur stadion in Leeuwarden tegen SC Cambuur. Kunnen de mannen van Frank Wormuth revanche nemen na de wanvertoning van de wedstrijd tegen Vitesse was voor vele fans de vraag. Luciano Valante maakte zijn debuut in de basis vandaag en Ricardo Pepi bleef in de eerste helft nog op de bank.

Opstelling SC Cambuur                                    Opstelling FC Groningen
Screenshot_20220911-132411_Twitter   Screenshot_20220911-132419_Twitter

Scheidsrechter vanmiddag was Dennis Higler, een man die Groningen vaak goed gezind is qua uitslagen.
FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en was vroeg in de wedstrijd dicht bij een goal als Paulos Abraham de paal raakt op aangeven van Florian Krüger. Dat was pech en even later was het dezelfde Paulos Abraham dat nu voorlangs schoot. Tomas Suslov, speelde getergd vanmiddag, kreeg ook een goede schietkans maar zijn schot werd gekraakt.
Halverwege de eerste helft was Florian Krüger dicht bij zijn eerste goal voor FC Groningen nadat hij zichzelf prima vrij speelde in de 16 meter maar zijn hard schot belande op de vuisten van Joao Virginia. De eerste echt mogelijkheid voor de thuisploeg kwam vlak voor rust maar Mike te Wierik kon met een prachtige verdedigende actie een tegentreffer volkomen. Dat was het laatste van de eerste helft en zo gingen beide ploegen met de 0-0 naar de kleedkamer.

Screenshot_20220911-210000_Twitter

Ricardo Pepi werd direct na rust in de ploeg gebracht net als Liam van Gelderen bij FC Groningen voor Neraysho Kasanwirjo en Florian Krüger. Het eerste balcontact van Ricardo Pepi was bijna succesvol als hij uit een corner van Tomas Suslov de bal op het hoofd krijgt maar hij kan niet genoeg kracht achter de bal zetten. SC Cambuur speelde in de tweede helft naar de eigen fanatieke aanhang en dan weet je dat het geregeld gaat stormen dan en de thuisploeg speelde ook beter dan in de eerste helft. Calvin Mac-Intosh was na rust in de ploeg gekomen voor Floris Smand kreeg de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg maar zijn kopbal trof geen doel en even later was Mitchell Paulissen dicht bij een goal maar zijn kopbal ging naast. In de 58ste minuut lijkt de thuisploeg op 1-0 te komen als Silvester van der Water de bal binnenkopt maar de goal wordt terecht afgekeurd want er ging buitenspel aan vooraf.
Oud FC Groningen middenvelder Daniel van Kaam werd in de 62ste minuut door trainer Henk de Jong naar de kant gehaald en voor hem kwam een andere oud Groninger nl. Michael Breij en ook Silvester van de Water ging naar de kant en werd vervangen door David Sambissa en bij FC Groningen ging basisdebutant Luciano Valente naar de kant en werd vervangen door Marin Sverko. Een verdedigende wissel van Frank Wormuth want de druk van de thuisploeg werd groter en zijn ploeg kwam er niet vaak meer uit, maar kwam het eruit dan was het ook gevaarlijk. Eerst is het Tomas Suslov die van de rechterkant naar binnen trekt en uithaalt maar zijn schot is een prooi voor Joao Virginia en twee minuten later is het wederom Paulos Abraham, die vandaag een goede wedstrijd speelde, die gevaarlijk was als hij vanaf links naar binnen trekt en de bal in de verre hoek mikt maar de bal gaat net voorlangs. Een minuut of vier later is het dan raak als Tomas Suslov op aangeven van Ricardo Pepi weer naar binnen trekt vanaf de rechterkant en uithaalt en is zijn schot Joao Virgina te machtig en zo staat FC Groningen op 0-1. Heel veel emotie toonde Tomas en hij rende naar de bank en sprong in de armen van Alfons Arts.
In de 77ste minuut een grote kans voor de thuisploeg maar Mitchell Paulissen speelt de bal naar Michael Breij i.p.v. zelf uit te halen in kansrijke positie. Een minuut of 12 voor tijd brengt SC Cambuur spits Tom Boere nog voor Marco Tol om toch nog een punt over te houden aan dit duel. Damil Dankerlui kwam bij FC Groningen nog in de ploeg voor Paulos Abraham. Dreigend werd de thuisploeg wel maar tot echt grote kansen komen ze niet meer en het lijkt dan in de 90ste minuut nog 0-2 te worden als Radinio Balker de bal in de goal schiet maar Marin Sverko heeft hands gemaakt in aanloop naar het doelpunt dus werd ook dit doelpunt afgekeurd. Daleho Irandust kwam in de 97ste minuut nog in de ploeg voor Toms Suslov die met kramp kampte.Gescoord werd er niet meer en zo nam FC Groningen de drie punten mee terug naar Groningen en die punten waren zeer welkom.

Screenshot_20220911-210052_Twitter

Gele kaarten waren er in de wedstrijd voor Remco Balk en Michael Breij van SC Cambuur en bij FC Groningen kregen Tomas Suslov, Marin Sverko, Damil Dankerlui en Daleho Irandust een gele prent.

Foto's bij Tomas Suslov matchwinner in Leeuwarden.