Tomas Suslov wint met Slowakije met 2-1 van Polen op het EK

De enige speler van FC Groningen die actief is op het EK voetbal Tomas Suslov speelde vanavond in het Russische Sint Petersburg tegen het sterkere geachte Polen, met in de gelederen Robert Lewandowski. Lewandovski die het afgelopen seizoen 41 goals maakte in de bundesliga ging met zijn land Polen als favoriet van start in de wedstrijd maar kwamen in de 18e minuut op een 1-0 achterstand. Een minuut na rust kwam het terug op 1-1 door een goal van Karol Linetty maar in de 69e minuut kwamen de Slowaken weer op een 2-1 voorsprong door een goal van Milan Skriniar. De Polen speelden al met 10 man omdat Krychowiak in de 62ste minuut zijn 2e gele kaart en dus een rode kaart kreeg.

Tomas Suslov die geen basisplaats had maar kwam in de 87e minuut binnen de lijnen voor Robert Mak. De paar minuten die hij kreeg deed hij het naar behoren en Slowakije won de wedstrijd met 2-1. Een groot feest brak los op het veld want dit hadden de Slowaken niet verwacht. Nu volgen er nog wedstrijden tegen Spanje en Zweden en we zullen zien of Tomas Suslov nog meer minuten gaat maken.