Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Training FC Groningen van 10 september 2021, aangevuld met filmpje

Vanmorgen even bij de training van FC Groningen geweest in aanloop naar de wedstrijd van a.s. zondag tegen SC Heerenveen. De wedstrijd die dus vervroegt is van 17.15 naar 14.30.

Iedereen was present vanmorgen op de training en de selectie was aangevuld met o21 speler Yannick Hettinga. Later kwam Max Hamelink er nog bij zodat men in de partijspel 11 tegen 11 kon doen en vooral met de standaardsituaties.

Vandaag zagen we veel pass en trap oefeningen ( net als bij Louis van Gaal) en op het laatst natuurlijk nog het partijspel. Als je naar de partijen keek in het partijspel dan zal de FC zondag starten met de volgende basis:

                                       Peter Leeuwenburgh

Mo el Hankouri, Mike te Wierik, Neraysho Kasanwirjo, Bjorn Meijer

                         Wessel Dammers, Laros Duarte

                  Cyril Ngonge, Tomas Suslov, Patrick Joosten

                                       Jørgen Strand Larsen

Dan zullen we zondag het basisdebuut zien van Bjorn Meijer. Een prachtige ontwikkeling maakt deze jongeling door. Michael de Leeuw moet zijn plaats dan afstaan aan Jørgen Strand Larsen. We zullen zien hoe dat uitpakt.

De tegenstander zagen er als volgt uit:

                                                 Jan Hoekstra

Damil Dankerlui, Yannick Hettinga, Bart van Hintum, Yahya Kalley

                                Marin Sverko, Daniel van Kaam

               Paulos Abraham, Michael de Leeuw, Max Hamelink

                                             Romano Postema

Tijdens het partijspel ging op een gegeven moment Wessel Dammers naar binnen en werd zijn plaats in de basis ingenomen door Marin Sverko. De plaats van Sverko bij de wissels werd ingenomen door Danny Buijs. Eén ding was duidelijk zichtbaar, de trainer van de FC kon het tempo niet meer bijbenen. Daleho Irandust deed af en toe even mee.

FC Groningen pakt na de interlandbreak de competitie weer op met een thuiswedstrijd. Voor het treffen met sc Heerenveen lijkt Buijs een nagenoeg complete selectie tot zijn beschikking te hebben. “Je hebt altijd wel één of twee spelers die met lichte klachten kampen en ook niet alle spelers zullen in staat zijn om negentig minuten te spelen, maar in algemene zin denk ik dat we er goed opstaan. Het wordt een interessante confrontatie, waarbij met de steun van een uitverkochte Euroborg wij het niveau willen halen zoals in onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen FC Utrecht.”

FC Groningen – sc Heerenveen staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink.

De wedstrijd FC Groningen – SC Heerenveen werd 32x eerder gespeeld en daarvan won de FC er 12 van, 10x werd er verloren. De meeste mensen zijn de wedstrijd zijn van het vorig seizoen vast niet vergeten want toen maakte Arjen Robben nog minuten in de wedstrijd, die wel met 2-0 werd verloren.

 

Zie de map foto’s voor een fotoreportage van de training van vandaag.