Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Twee werelden, één passie: Marcel vergelijkt Jong Oranje en FC Groningen ervaring

DSC_0115

 

* Marcel, hoe bevalt het om weer bijna iedere dag met spelers te trainen na je avontuur bij Jong Oranje?
Marcel: Dat bevalt erg goed moet ik eerlijk bekennen hoewel het bij de KNVB ook uitstekend beviel alleen het zijn twee totaal verschillende dingen. Bij de KNVB ben je veel onderweg en veel wedstrijden bekijken en bij FC Groningen sta je weer iedere dag op het veld en dat heeft allebei zijn charmes.

* Was wel even weer wennen zeker, of scheelde het wel dat je in Groningen woont?
Marcel: Het was wel weer wennen en je hebt natuurlijk een heel ander dagritme doordat ik bij de KNVB door de week veel naar Zeist moest en waar je veel onderweg bent en veel moet reizen en nu sta je nu iedere dag weer vroeg op om op tijd aanwezig te zijn en om één of twee keer per dag te trainen en daarnaast bekijk je heel veel beelden van wedstrijden en trainingen dus het is gewoon weer een full time job.

* Het was ook wennen voor je vrouw zeker want je bent nu veel meer thuis?
Marcel: Nou door de weeks niet hoor maar voornamelijk in het weekend maar ze ging ook vaak mee hoor als ik naar het buitenland moest en dan maakten we er een gezamenlijk tripje van en dat was ook gezellig. Door de weeks was ik wel regelmatig thuis hoor en eigenlijk ben ik nu meer weg dan dat toen ik bij de KNVB werkte.

* Wie vroeg jou om weer bij FC Groningen te komen?
Marcel: Dat was Dick Lukkien, die belde mij en toen heb ik een gesprek gehad met Ard Langerer en toen nog met Wouter Gudde en toen is het rond gekomen.


* Je moest er wel een tijdje over nadenken toch?
Marcel: Ja want ik heb natuurlijk heel lang met Erwin van der Looi samen gewerkt en die samenwerking heb ik altijd als top ervaren net zoals als Casper Goedkoop allang samenwerkt met Dick Lukkien en die samenwerking wordt beter en beter zeker als je elkaar goed begrijpt en het vertrouwen daar is. Erwin had ook nog wat dingetjes lopen en dat met name in het buitenland en dat was ook interessant maar op een bepaald moment moet je toch de knoop doorhakken en omdat Erwin nog niks had en omdat Dick mij vroeg heb ik voor FC Groningen gekozen.

* Het voelt weer vertrouwd aan om met Dick Lukkien te werken denk ik want jullie vullen elkaar goed aan en kennen elkaar al lang en hebben al samengewerkt bij FC Groningen?
Marcel: Ik ken Dick en ook Casper al heel erg lang, al vanaf onze 16e of 17e jaar ongeveer, en Casper ken ik al langer als Dick trouwens dus wat dat betreft de drie jaar die we samen gewerkt hebben onder Erwin, waar wij beide assistent waren, dat was top en die samenwerking is gewoon prima. Ik moet wel zeggen dat de hele samenwerking in de hele staf ervaar ik als bijzonder prettig.

* Wat een weelde vanmorgen bij de training, iedereen is beschikbaar?
Marcel: Ja het is echt ongelofelijk, 25 spelers op de training. We kunnen wel met twee teams spelen, eentje in de eredivisie waar FC Groningen hoort en eentje in de KKD. Soms is het wel eens lastig als je zoveel spelers hebt want als je elf tegen elf speelt dan heb je een paar over en dan moet je wat rouleren en dat is niet altijd de meest gewenste situatie maar soms is dat niet anders. Het minst leuke van trainer zijn is dat je spelers moet teleurstellen als ze niet in de basis starten. Als je in het bedrijfsleven werkt daar zit niemand wissel maar in de sport wel en het is soms moeilijk om aan een speler uit te leggen waarom hij wissel is. Dat hoeft niet altijd goed of slecht te zijn want je kunt voor een bepaalde positie twee spelers hebben waarin de één net iets beter is of als je een heel talentvolle speler hebt maar dat een oudere speler net iets beter is dus dat zijn dan lastige keuzes die je moet maken.

 * De trainingen bij jullie zijn een genot om naar te kijken want de passie, strijd, energie en plezier spat ervan af, nu de punten nog?
Marcel: Ja dat klopt een overwinning zou heel lekker zijn morgen. Ik moet zeggen dat de sfeer op de trainingen en in de groep prima is dus kun je nagaan als we wedstrijden gaan winnen dan is het helemaal groot feest.