Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Uitvak Halve finale Feyenoord - FC Groningen in mum van tijd uitverkocht

Volgende week donderdag speelt FC Groningen de halve finale van het KNVB bekertoernooi, door velen het KNFB bekertoernooi genoemd. In De Kuip tegen Feyenoord. In een mum van tijd was de wedstrijd uitverkocht en zit het uitvak dus bomvol. Volgens velen had Feyenoord meer kaarten beschikbaar kunnen stellen maar daar voelt de club zich blijkbaar niet genoodzaakt toe. Het als kaarten voor spelers en staf. Daar stelt de club uit Rotterdam maar 35 van beschikbaar. Dit slaat helemaal nergens op.
Nadat supporters uit de voorrangsgroep begin deze week een ticket konden kopen, ging de verkoop voor alle seizoenkaarthouders woensdag om 09.00 uur van start. Binnen enkele minuten waren alle beschikbare tickets verkocht. Supporters die horen bij de voorrangsgroep hadden van maandag 19 februari 09.00 tot en met dinsdag 20 februari 23.59 uur voorrang één van de beschikbare tickets te bemachtigen. Huidige seizoenkaarthouders waren aan de beurt vanaf woensdag 21 februari 09.00 uur.

Vanuit de supporterskant van FC Groningen kwam er veel kritiek en ook vele positieve berichten over de gang van zaken omtrent de kaartverkoop. Hieronder een paar reacties.
 

1  2

3   4

4a

Bert Sportel uit Scheemda had wel geluk en heeft een kaart bemachtigd. Sportel viel net buiten de voorrangsgroep: hij bezocht in de afgelopen twee seizoenen tien uitduels, terwijl dat er elf hadden moeten zijn om als eerste kaarten te kunnen kopen voor de halve finale van de beker. 'Net niet inderdaad, maar je moet ergens de grens trekken.' De Scheemder gaat met zijn zoon Koen naar De Kuip. 'Het was wel een opluchting, het was toch een van de eerste dingen waar ik aan dacht toen ik wakker werd vanochtend. Tussen het werk door stond ik in de virtuele wachtrij en dan maar hopen dat je de gelukkige bent. Ik ben hartstikke blij, jong!', vertelt Sportel in het Radio Noord-programma Tussen de middag. Vader en zoon zijn dus aanwezig in het uitvak, maar de vraag is hoe laat ze aankomen. 'Mijn zoon zit in het examenjaar en heeft nog een belangrijke opdracht voor school. Wij kunnen naar Rotterdam, maar dan wel met Flitsmeister aan, haha. Ik heb er vertrouwen in, we maken een goede kans denk ik.'
 

5

Supporters hebben donderdag 29 februari twee mogelijkheden om naar De Kuip af te reizen. Via eigen vervoer (auto) of via georganiseerd busvervoer vanaf de Euroborg. De halve finale begint om 20.00 uur. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd integraal volgen op Radio Noord, in de app en op de website van RTV Noord.
 

6

7