Fan van F.C. Groningen
Nieuws

V

FC Groningen speelt morgenavond (woensdag 19 oktober) in de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Bij het bekerduel van de Trots van het Noorden wordt de ploeg van hoofdtrainer Frank Wormuth ondersteund door 400 FC-supporters en voor de thuisblijvers is de wedstrijd vanaf 18.45 uur live te volgen via ESPN. Met een speciaal gefabriceerd KNVB-bekershirt gaat FC Groningen dit seizoen tijdens de bekercampagne opnieuw extra aandacht vragen voor de aardbevingsproblematiek.

bekershirt1

Na de aanvoerdersband maakt FC Groningen een nieuw statement. De Trots van het Noorden zal in het bekerseizoen 2022/2023 uit en thuis in een afwijkend shirt spelen waarop hetzelfde seismologisch teken te zien als op de aanvoerdersband, die nog steeds elke officiële wedstrijd wordt gedragen. Er is gekozen voor een zwart shirt, wat refereert aan het scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen te maken hebben en/of mogelijk nog krijgen te maken.
 
Onderlinge duels
FC Groningen speelde 31 keer eerder tegen de Schapekoppen, zoals de bijnaam van de ploeg uit Dordrecht luidt. Liefst 23 keer ging de Trots van het Noorden als winnaar van het veld, drie keer won FC Dordrecht. Beide ploegen kwamen elkaar eerder drie keer tegen in het bekertoernooi. Twee van deze drie bekerduels waren een prooi voor de FC. FC Dordrecht staat momenteel op de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg wordt getraind door de Italiaanse trainer Michele Santoni.

Afwezigen
Frank Wormuth mist in Dordrecht de nodige spelers in zijn wedstrijdselectie. Laros Duarte is geschorst voor deze bekerwedstrijd. Michael Verrips, Liam van Gelderen, Nordin Musampa, Isak Määttä en Tomas Suslov zijn geblesseerd. De Slowaak viel afgelopen zondag geblesseerd uit en komt net als Van Gelderen en Musampa dit kalenderjaar niet meer in actie in een officiële wedstrijd van de FC.
 
Voorbeschouwing
Het bekerduel FC Dordrecht – FC Groningen staat woensdagavond vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op het treffen aan de Krommedijk, waarin de Duitse oefenmeester onder meer onmiskenbaar duidelijk maakt dat FC Groningen de favoriet is en waarin hij zijn uitspraken na het competitieduel met FC Twente over de kansen tegen ploegen uit het linkerrijtje van de Eredivisie nuanceert.