Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Video promotiefeest FC Groningen

Zondagmiddag 12 mei organiseerde FC Groningen een feest ter ere van de promotie naar de eredivisie. Het programma begon buiten het stadion op het supportersplein dat al opende om 12.00 uur. De poorten van het stadion gingen een uur later los en om 14.00 uur begon het officiële programma op het podium aan de rand van het hoofdveld. Het grootste deel van de 6.000 aanwezigen had zich rond dat podium verzameld. 
TikTok Tammo was de eerste artiest die kwam optreden, gevolgd door eveneens locals Burdy en Wat Aans. De vierde artiest was ook één met Noordelijke roots. Marco Schuitmaker geboren in Oude-Pekela zong onder meer één van dé hits van het afgelopen jaar ‘Engelbewaarder’.

De muzikanten waren echter het voorprogramma voor de hoofdrolspelers van de middag. Aangekondigd door presentator Frank Veenhof kwamen de selectiespelers één voor één onder begeleiding van een eigen gekozen muzieknummer naar buiten. Luciano Valente zweepte het publiek op, maar Romano Postema spande de kroon door als een ware koning inclusief bijbehorend hoofddeksel naar buiten te lopen.
Als laatste kwam hoofdtrainer Dick Lukkien uit de tunnel. De trainer zette ‘De Kleuren van FCG’ in dat luidkeels werd meegezongen door de supporters. Daarna nam Lukkien de microfoon om ‘het team’ te prijzen. Nadat ook de hoofdtrainer was toegejuicht kwam de echte prijs nog een keer het podium op en toonde de selectie voor de laatste maal het zilveren schild. Kijk hier het promotiefeest en de registratie van RTV Noord terug.