Vijfde overwinning op rij voor FC Groningen o21

FC Groningen o21 moest zaterdagmiddag aantreden op Sportpark Corpus den Hoorn aantreden tegen de ploeg die de laatste jaren altijd in de top drie meespeelt De Graafschap o21. De Groningers hadden voor deze wedstrijd nog geen punten verloren en alles nog gewonnen. Onder toeziend oog van beide hoofdtrainers van beide clubs Dick Lukkien en Jan Vreman bleef FC Groningen ook nu zonder nederlaag want aan het einde stond er een 2-1 op het bord. Bij De Graafschap op de bank als assistent trainer oud FC Groningen verdediger Karel Hiddink.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. In de 13e minuut kreeg de ploeg een vrije trap en die werd werkelijk schitterend binnengeschoten door David van der Werff, 1-0. Zes minuten later was het Djurre Laansma die van net buiten de zestien meter uithaalt en zijn schot valt ook binnen, 2-0. Een comfortabele voorsprong. Deze stand bleef tot de rust op het bord.

In de tweede helft toch een andere wedstrijd want De Graafschap beet wat meer van zich af. Dat resulteerde in de 48ste minuut al in de aansluitingstreffer als Devin haen de 2-1 binnenkopt. Het spel ging daarna over en weer en de grootste kans was voor FC Groningen als Noam Emeran een niet te missen kans kreeg vlak voor tijd maar hij werkte de bal naast. Beide ploegen wisselden best wel aanvallend en bij De Graafschap kwam de evenbeeld van Regilio Vrede in het veld maar gescoord werd er niet meer. Daarom bleef het bij de 2-1 en is FC Groningen dus nog steeds ongeslagen. Feyenoord o21 is de koploper in deze klassen maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan FC Groningen en één punt meer en volgende week zaterdag staat de wedstrijd Feyenoord o21 – FC Groningen o21 op het programma. Meestal zend Feyenoord de wedstrijden van de o21 uit via hun Youtube kanaal dus laten we hopen dat ze dan nu ook doen.

FC Groningen o21: Dirk-Jan Baron, Daniel Beukers, Maxim Mariani, Mart Haven, Jay Kuiper, Djurre Laansma, David van der Werff, Robin Kelder, Steyn Potma, Kristian Lien, Fofin Turay.
Wissels: Stijn Petiet, Noam Emeran, Rowen Casier, Kian Slor, Nils Eggens, Kyano Doesburg

De Graafschap o21: Ties Wieggers, Jim van der Logt, Devin Haen, Anis Yadir, Blnd Hassan, Ezra van der Heide, Levi Schoppema, Jardell Kanga, Othniël Raterink, Maas Willemsen, Stan Wevers,
Wissels: Jesse Oostendorp, Mike Veenstra, Nic Hartgers, Sam Bisselink, Kyan Lever, Tygo Grotenhuis, Andrei Voznyi