Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Vitesse genadig voor FC Groningen in Euroborg, verslag, foto's en interviews

FC Groningen heeft zondagmiddag een dik verdiende nederlaag geleden tegen Vitesse en was geen schim van de ploeg die de vorige week goed speelde tegen NEC. De Arnhemmers maakten in minuut 77 de enige treffer van de wedstrijd. Matus Bero werd met een schuiver de matchwinner. 18.014 toeschouwers zagen een zeer slechte wedstrijd van de ploeg van Frank Wormuth.

Van het begin af aan zijn de bezoekers uit Arnhem gevaarlijker. Een vrije trap van Maximilian Wittek spat uiteen op de vuisten van doelman Michael Verrips. Even later krijgt Vitesse opnieuw een kans via een voorzet van Wittek, maar spits Pawel Bialek schiet over.
Na twaalf minuten spelen denkt Vitesse op voorsprong te komen via Gabriel Vidovic, maar de VAR keurt het doelpunt af vanwege buitenspel. De beste mogelijkheid voor FC Groningen in de eerste helft is voor Paulos Abraham. De Zweed krijgt de bal voor zijn voeten, maar het schot gaat over het doel van Vitesse. Bij de Arnhemmers staat doelman Daan Reiziger voor het eerst in de Eredivisie onder de lat. De Groninger vertrok in 2016 uit de opleiding van FC Groningen naar de opleiding van Ajax. In 2021 maakte Reiziger de overstap naar Vitesse.

Vitesse krijgt de betere kansen in de eerste helft, maar het blijft 0-0. In de rust grijpt trainer Frank Wormuth in en wisselt hij Paulos Abraham en Isak Määttä voor Liam van Gelderen en Yahya Kalley. In een andere formatie probeert FC Groningen meer druk te krijgen op de Arnhemmers. In het eerste kwartier na rust levert dat twee schotkansen op voor Cyril Ngonge, maar hij treft geen doel. Ook is er een goede mogelijkheid voor debutant Florian Krüger. Na een mooie rush van Radinio Balker kan Ngonge de bal voorgeven op de nieuwe Duitse spits, maar zijn inzet gaat over het doel van Vitesse.

Vitesse wordt daarna weer gevaarlijker en drukt dat in de 77ste minuut uit op het scorebord. Aanvoerder Matus Bero schiet Vitesse op voorsprong buiten bereik van Verrips: 0-1. In de slotfase lukt het FC Groningen niet om nog een gelijkmaker te forceren. Aan het publiek lag het niet in Euroborg want die stonden weer massaal achter de ploeg maar toch ging de ploeg met Schaam je kapot naar de kleedkamer.

Interview met Mike te Wierik en Frank Wormuth van Daniel Theelen van Oog TV.

Foto's bij Vitesse genadig voor FC Groningen in Euroborg, verslag, foto's en interviews