Waardeloze middag voor FC Groningen in Arnhem

Een schiettent vanmiddag in Arnhem waar FC Groningen als speelbal fungeerde van Vitesse. Met maar liefst 6-0 was de ploeg uit Arnhem te sterk voor de Groningers. Bij rust stond het 2-0 maar na rust liep Vitesse weg mede door een rode kaart voor Groningen goalie Peter Leeuwenburgh waardoor de Groningers na rust met een man minder verder moesten.

Al vroeg in de wedstrijd stond het 1-0 als Jorg Schreuders in de fout gaat en Kacper Kozlowski de bal voor geeft op Million Manhoef afrond. In de minuten daarna kreeg FC Groningen twee goed mogelijkheden om de gelijkmaker te maken maar dat lukte de ploeg niet. Laros Duarte stuurde Ricardo Pepi diep maar de spits tuitte op doelman Kjell Scherpen en direct daarna was de doelman sneller bij een bal dan Johan Hove waardoor de Groninger niet binnen kon koppen en weer iets later was het wederom Johan Hove die gevaarlijk werd na een voorzet van Oliver Antman maar weer was de Vitesse goalie de situatie meester. Vitesse had verreweg het meeste balbezit in de eerste helft maar echt gevaarlijk kon de ploeg niet worden. Een paar afstandschoten waren hun enige wapenfeit. In de blessuretijd van de eerste helft komt Vitesse dan met een man meer te staan als Tomáš Suslov van grote afstand de bal verkeerd terug speelt en Million Manhoef de bal onderschept en dan wel of niet geraakt wordt door de uitkomende Groningse doelman en naar de grond gaat maar wel heel snel weer opstaat maar scheidsrechter Joey Kooij fluit wel en geeft de doelman een rode kaart. De VAR laat het er ook bij. Jan de Boer komt dan in de ploeg en Tomáš Suslov gaat naar de kant. Direct daarna wordt de doelman dan gepasseerd door een afstandspegel van Melle Meulensteen, 2-0.

De tweede helft is er eentje die FC Groningen snel wil vergeten maar Vitesse zal er met veel plezier aan terug denken. Na ruim tien minuten was het wederom Million Manhoef die op aangeven van Marco van Ginkel scoorde en de 3-0 maakte. In de laatste 20 minuten werd het Groningse leed alleen maar erger en erger want achtereenvolgens Gabriel Vidović, wederom Million Manhoef en Sondre Tronstad bracht de teller op 6-0 en dat is voor Vitesse een prima uitslag want daarmee is het zeker voor nog een jaar handhaving in de eredivisie. Voor FC Groningen een middag om heel snel te vergeten, net als het hele seizoen.

Vitesse: Kjell Scherpen (Jeroen Houwen), Ryan Flamingo, Dominik Oroz (Tomáš Hájek), Nicolas Isimat-Mirin, Maximilian Wittek, Million Manhoef, Melle Meulensteen, Marco van Ginkel (Miliano Jonathans),  Kacper Kozlowski (Gabriel Vidović), Matúš Bero (Sondre Tronstad), Bartosz Bialek

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh, Jorg Schreuders, Radinio Balker (Thijmen Blokzijl), Mats Bech Sørensen, Nordin Musampa, Tomáš Suslov (Jan de Boer), Johan Hove (Joey Pelupessy), Laris Duarte (Luciano Valente), Oliver Antman (Thom van Bergen), Isak Määtä, Ricardo Pepi

Scheidsrechter: Joey Kooij

Gele kaart Vitesse: Marco van Ginkel

Rode kaart FC Groningen: Peter Leeuwenburgh