Wanprestatie FC Groningen met weer een blunderende Peter Leeuwenburgh

FC Groningen en Sparta Rotterdan traden in de Euroborg tegen elkaar in het strijdperk en Sparta trok verdiend aan het langste einde door met 1-2 te winnen.

Screenshot_20220507-200058_Twitter     Screenshot_20220507-202840_Twitter

20220507_205259

In de eerste helft was Sparta de betere ploeg en schoot fel uit de startblokken en zetten de Groningers konden niet met die druk om gaan. Sparta kreeg een paar mogelijkheden maar d eerste grote kans was voor de thuisploeg toen Neraysho Kasanwirjo een afvallende bal ineens op de slof nam en via de vingertoppen van Maduka Okoye ging de bal over. Voor de rest speelde FC Groningen zonder enig zelfvertrouwen.

In de 20ste minuut was het raak voor Sparta toen Arno Verschueren weggestoken werd en uit de rug van Bart van Hintum liep en zo de 0-1 aan kon tekenen, via de binnenkant van de paal. In het verloop van de eerste helft kreeg FC Groningen wat meer grip op de wedstrijd maar tot echt grote kansen leidde het niet. Soms door slordigheden en soms door gebrek aan zelfvertrouwen. Dat was te zien met aan prachtige aanval door het centrum als Jørgen Strand Lsrsen, vandaag aanvoerder, de bal breed legt op Daleho Irandust en die kan uithalen maar legt de bal weer breed op Strand Larsen. Vreemde actie van de Zweed. Bart van Hintum kreeg nog een goede kans als via een corner de bal helemaal achterin bij hem komt en hij de bal ineens vanuit de lucht op de pantoffel neemt maar de bal gaat net naast.

Danny Buijs greep in de rust in en stuurde Romano Postema, Daniel van Kaam en Cyriel Ngonge de warm up in en bracht ze direct naar rust voor Bart van Hintum, Paulos Abraham, Tomas Suslov, die zo wie zo maar een helft kon spelen.

De eerste kans in de tweede helft was weer voor Sparta als een gevaarlijke voorzet van Sven Mijnans net kon worden afgewerkt. FC Groningen nam wel het initiatief maar zonder enige overtuiging. Kansen kreeg men nauwelijks en in de 57ste minuut een snelle tegenstoot van Sparta die terecht komt bij Lennart Thy en die schiet maar het is geen hard schot maar dan gaat FC Groningen keeper Peter Leeuwenburg voor de zoveelste keer in de fout dit seizoen en laat de bal tussen de benen door glippen en dan staat het 0-2. Een gruwelijke blunder van de goalie en slecht voor het team want bij een 0-1 is er nog van alles mogelijk maar nu bij de 0-2 lijkt het gespeeld. Terwijl het Groningen publiek daarna de naam van Sergio Padt scandeert gaat de ploeg van Danny Buijs wel op zoek naar de aansluittreffer en vind die in de 77ste minuut als Mo el Hankouri de bal heel scherp voorgeeft vanaf rechts en Bjorn Meijer boven iedereen uit komt en de 1-2 binnenkopt. Daarna krijget de thuisploeg nog een grote kans als Michael de Leeuw Jørgen Strand Larsen alleen voor Maduka Okoye zet maar de Sparta keeper red de inzet met de arm en zo blijft het 1-2 en doet Sparta goede zaken en geeft het plaats 18 over aan PEC Zwolle. FC Groningen is de weg helemaal kwijt want dit is de vijfde nederlaag op rij en zo gaat het seizoen wel als een nachtkaars uit.

Voor de microfoon van RTV Noord was kon trainer Danny Buijs geen verklaring geven voor de wanprestatie die zijn ploeg leverde. Het is heel frustrerend zei Buijs als er wat anders gevraagd wordt en dat enkele jongens daar niet van doordrongen zijn, of ze kunnen het gewoon niet. Of ik ben een slechte trainer of een aantal jongens heeft het niveau niet.

Ook was hij hard voor de blunderende Peter Leeuwenburgh en zei daarover dat het op dit moment niet goed genoeg is voor de subtop. Een vergelijking trekken met Sergio Padt is volgens Buijs niet eerlijk en hij zei dat Peter hierdoor heen moet. Uiteindelijk zal hij hier van leren en zich ontwikkelen. Verder zei Buijs over zijn verdediging dat de Groningse defensie hun nu juist in de steek laat. We werden altijd geroemd omdat we verdedigend bij de beste vijf van de eredivisie hoorden maar we hebben dit seizoen maar twee keer de nul gehouden en als het verdedigend goed staat kun je punten pakken want draait het in topsport om.

Foto's bij Wanprestatie FC Groningen met weer een blunderende Peter Leeuwenburgh