Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Wessel Dammers in de belangstelling van Willem II

FC Groningen raakt in de komende dagen mogelijk Wessel Dammers kwijt. De verdediger, die onder trainer Danny Buijs niet op een basisplaats kan rekenen, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Willem II. De Tilburgers willen hem huren met een optie tot koop.

Dammers kwam twee seizoenen geleden over van Fortuna Sittard en kon in zijn eerste seizoen bij de Groningers nagenoeg altijd wel op een basisplaats rekenen. Ook dit seizoen stelde Buijs de centrale verdediger steevast vanaf het begin op, maar daar kwam in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1) begin december verandering in. Sindsdien startte Dammers alleen nog in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, waarin hij na de eerste helft werd gewisseld. Voor de rest moest hij het doen met invalbeurten.

Willem II, dat momenteel vijftiende in de eredivisie staat, hoopt Dammers van de Groningse bank te verlossen. De Tilburgers zijn deze winter op zoek naar verdedigende versterking en zagen eerder al een transfer van RKC-verdediger Melle Meulensteen afketsen. Bij Dammers hopen de Tilburgers wel succes te hebben. De interesse is overigens niet nieuw, want afgelopen zomer probeerde de Tricolores Dammers ook al te bewegen tot een overgang naar Tilburg. Zover kwam het toen niet.
Dammers, die sinds zijn komst naar FC Groningen 48 officiële duels speelde en daarin eenmaal tot scoren kwam, wordt mogelijk vervangen door oud-Feyenoorder Terence Kongolo. Het Engelse Sky Sports liet woensdag weten dat de 27-jarige verdediger van Fulham met FC Groningen in onderhandeling is over een huurtransfer voor de tweede seizoenshelft. Kongolo heeft bij de club uit het Championship nog een contract.

 

Bron: www.rtvnoord.nl