Willem II en FC Groningen houden elkaar in evenwicht, 1-1

Willem II - FC Groningen

Wat een wedstrijd wacht FC Groningen vanavond want de mannen van Dick Lukkien gaan in het Koning Willem II stadion in Tilburg op bezoek bij de koploper in de KKD Willem II. Het gat tussen beide ploegen is dus vier punten dus bij winst kan FC Groningen goede zaken doen. Mocht Willem II winnen zijn zij zeker van promotie en daar zullen ze vast alles aan doen want mocht het niet lukken dan wacht volgende week FC Dordrecht uit voor de “Tricolores”. FC Groningen kan dus op één punt komen van de koploper als men wint. Willem II heeft al 42 wedstrijden in eigen stadion een doelpunt gemaakt, dat is toch een prima statistiek.

20240426_200529

Voor wederom een vol uitvak zet Jorg Schreuders de wedstrijd in gang. Precies na één minuut gaat Marco Rente in de fout bij een inspeelpass en Nick Doodeman kan de pass onderscheppen maar zijn schot gaat net over. Toch de zenuwen bij Marco Rente? In het eerste kwartier heeft FC Groningen wel het meeste balbezit maar tot echt kansen kwam de ploeg nog niet. In de 16e minuut is het Jorg Schreuders die een prima pass geeft door de Tilburgse defensie op Thom van Bergen en die had zelf kunnen schieten maar kiest ervoor om de bal breed te leggen waar Romano Postema loopt maar een Tilburgs been kan de bal tot corner tikken. FC Groningen houdt dan veel balbezit en speelt de bal rustig rond op zoek naar gaten in de defensie van Willem II.

In de 27ste minuut vind FC Groningen een gaatje in de defensie als Luciano Valente de bal tussen de laatste lijn doorspeelt op Romano Postema maar zijn schot gaat te recht op doelman Smits af en zo gaat deze kans verloren. Net voor het half uur komt de thuisploeg er dan tot twee keer toe uit maar beide keren kan Thijmen Blokzijl de voorzet wegwerken. In de tegenaanval een snelle Groningse aanval waar Marvin Peersman helaas een foute keuze maakt door te schieten terwijl Romano Postema er veel beter voor stond. Thom van Bergen krijgt dan vijf minuten voor rust een kans uit een moeilijke hoek nadat hij de bal in de zestien veroverde van Raffael Behounek maar de hoek was te lastig om tot scoren te komen. In de laatste minuut van de eerste helft gaat Luciano Valente er dan bij liggen nadat hij een simpele pass achteruit gaf en hij schud met zijn hoofd ten teken dat hij niet verder kan. Rui Mendes loopt zich inmiddels warm en komt binnen de lijnen. Twee minuten extra tijd komen er dan bij en ook daarin wordt er niet gescoord en zo gaan beide ploegen naar binnen met de 0-0 stand. Een beter voetballens FC Groningen in de eerste helft maar het komt tot weinig echte kansen.

De thuisploeg begint sterk aan de tweede helft als men naar de eigen fanatieke aanhang speelt en krijgen snel twee hoekshoppen te nemen. In de 52ste minuut een snelle counter van FC Groningen als Thom van bergen de bal snel speelt op Rui Mendes en die gaat vrij naar de goal van Willem II en net op het moment dat hij wil schieten is het Erik Schouten die zijn dikke teen er tegen krijgt. Uit de corner een goede kopbal van Marco Rente die door Nick Doodeman van de lijn gehaald wordt.
In de 55ste minuut komt FC Groningen op achterstand als Nick Doodeman wordt weggestuurd en uit een moeilijke hoek schiet hij de bal snoeihard in het dak van het doel achter een kansloze Hidde Jurjus, 1-0. Waar is Marvin Peersman op dat moment? In de 61ste minuut maakt FC Groningen de achterstand ongedaan als Romano Postema de bal diep speelt op Jorg Schreuders en die speelt zijn man uit en schiet via Raffael Behounek de bal binnen, 1-1. Een meer dan verdiende gelijkmaker. Het spel golf dan wat op en neer en wordt ook een stuk steviger. Zo komt Leandro Bacuna goed weg met een gele kaart na een charge op de benen van Matthias Verreth. Scheidsrechter Rob Dieperink is er ook mede debet aan want hij neemt soms vreemde en onbegrijpelijke beslissingen.

Er komt dan minimaal vier minuten extra tijd bij en daarin wordt niet gescoord en zo eindigt deze meespelende wedstrijd in 1-1. Met deze uitslag stelt FC Groningen het promotiefeest van Willem II uit en blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten. Aangezien Roda JC gelijkspeelt tegen Jong Ajax en FC Dordrecht gelijkspeelt bij SC Cambuur is er nog niets beslist en het blijft het verschil tussen alle ploegen gelijk.