Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Woensdag a.s. speciale wedstrijd tussen Groningse KNVB bekerwinnaars

Woensdag a.s. 27 Juli is het dan zover. De wedstrijd om de nieuwe trofee, de Piet Fransen bokaal, tussen Velocitas en FC Groningen. De bokaal is een eerbetoon aan de in 2015 overleden FC Groningen en Velocitas icoon Piet Fransen.

John Schokker vertelt dat Piet niet alleen mister FC Groningen was maar ook mister Velocitas en op deze manier wil de makelaar samen met oud sportjournalist Dick Heuvelman het icoon eren. Een prachtig initiatief.

Velocitas viert het 125 jarige jubileum en ook mede daarom wordt de wedstrijd gespeeld. In 1934 was de club KNVB bekerwinnaar en bij Velocitas speelden toen Piet Fransen en zijn vader Geert Fransen. In 2015 won FC Groningen de KNVB beker.

Naar aanleiding daarvan werd Piet in zijn jeugdjaren lid van Velocitas en is hij in de jaren 50 daarvoor uitgekomen’, vertelt John Schokker.

‘Piet vond nog altijd, tot aan zijn dood, dat én FC Groningen zijn club was, én Velocitas', vervolgt hij. Volgens Schokker droeg Piet Fransen in 1957, toen hij naar GVAV ging, de eerste twee wedstrijden daar een Velocitas-shirt onder zijn nieuwe shirt. ‘Zo verknocht was hij aan Velocitas.’

De wedstrijd begint woensdag om 18.00 uur en deze tijdstip hebben ze gedaan omdat er dan ook veel jeugd naar de wedstrijd kan komen. Voordat de wedstrijd begint en als de spelers het speelveld betreden willen ze het Grunnens laid ten gehore brengen en dan gaat de wedstrijd gespeeld worden tussen de enige twee ploegen uit Groningen die ooit de KNVB beker gewonnen hebben.

Na de wedstrijd is er een entertainmentprogramma met een aantal Groningse artiesten. Onder andere de man die ook enkele liedjes over FC Groningen heeft gemaakt Burdy zal zijn opwachting maken. Ze proberen er echt een heel speciale wedstrijd van te maken.

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpak De Verbetering in Hoogkerk, want door het kunstgras kon het niet bij Velocitas plaatsvinden. ‘Buurvereniging HFC’15 vindt dit zo’n leuk initiatief, dat ze dit mede wilden faciliteren.’
 

Velocitas - FC Groningen