Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Wouter Gudde steunt Mark-Jan Fledderus, na transferwindow evaluatie.

In een gesprek met Stefan Bleeker van RTV Noord gaf algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde dat hij een zware avond en nacht heeft gehad en dat is logisch v9olgens hem als je met 2-3 thuis verliest van de “amateurs” van Spakenburg. Na de blamage tegen Spakenburg hebben zowel Gudde als technisch directeur Mark-Jan Fledderus met boze en teleurgestelde supporters gesproken waar de fans aangaven weinig vertrouwen meer te hebben in het technisch beleid van de club en met name in Mark-Jan Fledderus. Gudde snapt waar dat vandaan komt want FC Groningen heeft versterkingen nodig en men is daar druk mee bezig en hij heeft er alle vettrouwen in dat het goed komt. Fledderus en zijn team zijn daar druk mee bezig en een paar spelers die men wilde hebben wilden niet naar FC Groningen komen. Het gesprek met de supporters was volgens Gudde duidelijk en direct.

Gudde zegt ook in het gesprek dat het moeilijk is voor Fledderus, en zijn gezin, dat de achterban twijfels heeft bij hem. Wat wij proberen te doen is er zijn voor hem zegt Gudde want hij moet zijn werk goed kunnen doen en zijn werk is nu om het team te versterken op verschillende posities. Gudde zegt ook dat ze de transfer window afmaken en dan gaan evalueren want Fledderus moet nu de focus hebben hoe moeilijk dat ook is. Daar zijn de supporters ook bij gebaat.

Gudde zegt ook dat hij graag eerder al nieuwe spelers had en dat had wat hem betreft de afgelopen zomer al gemogen. Zonder versterkingen nu gaat het heel zwaar worden dit seizoen dus liever vandaag dan morgen versterkingen halen. De spelers die we gaan halen moeten er direct staan want spelers die eerst moeten wennen hebben we niets aan dus spelers die we aantrekken moeten spelers zijn die een directe versterking voor hem team zijn, Dit is moeilijk want meerdere clubs azen op versterkingen dus hebben ze veel concurrentie.

Op dit moment gaan de namen van PEC Zwolle speler Thomas van den Belt en de Zweed Hjalmar Ekdal maar daar wil Gudde niets over zeggen want hij wil niet op namen ingaan.

Voor het gesprek met Wouter Gudde zie de website van RTV Noord.