Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Wouter Gudde ziet trend bij supporters in stadion: 'We moeten daar gewoon mee ophouden'

Trainer Danny Buijs en algemeen directeur Wouter Gudde balen van het gedrag van de FC Groningen-supporters. Eerstgenoemde snapt het wangedrag van de fans overigens wel enigszins.

In het duel met Vitesse vonden meerdere ongeregeldheden plaats op de tribune bij Groningen. Vitesse-doelman Markus Schubert werd voor de start van de tweede helft bekogeld met een beker bier. Nadat scheidsrechter Allard Lindhout het duel tijdelijk staakte, betraden ook nog enkele Groningen-fans het veld. Buijs reageert bij ESPN op de incidenten. "Ik heb zelf ook op de tribune gestaan", vertelt hij. "Het is heel raar soms. Je ziet mensen dingen doen, die daarna naar huis rijden en denken: hoe is het mogelijk dat ik dat gedaan heb?

"Ik heb dat ook wel eens gehad", gaat Buijs verder. "Je wordt in een emotie meegezogen en dan lijkt het wel of je het even kwijt bent. Als het daarna zakt, denk je bij jezelf: hoe heb ik dit nou kunnen doen?" Buijs vindt dat het gooien van voorwerpen te ver gaat. "Je kan met dit soort gedrag spelers verwonden. Dat mag never nooit gebeuren. Ik vind dat dit onze club en supporters niet mag overkomen. Stel je voor dat het andersom zou zijn, dan zouden wij het ook verschrikkelijk vinden."

Algemeen directeur Gudde verscheen na afloop ook voor de camera om te reageren op de ongeregeldheden. "Het lijkt alsof er een beker bier tegen het hoofd van de Vitesse-keeper komt. Dat weten we nog niet zeker op dit moment", stelt Gudde. "Dat gaan we onderzoeken en als het blijkt te kloppen, moeten we kijken of we de gooier kunnen identificeren en straffen."

"We moeten niet alle supporters over een kam scheren, maar er is wel sprake van een trend", ziet Gudde. "Het is heel simpel: we moeten er gewoon mee ophouden. Zulke incidenten horen niet thuis in een voetbalstadion."