Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Wouter Prins tekent contract bij FC Groningen

De 19 jarige Wouter Prins heeft bij FC Groningen een contract getekend tot medio 2027. De linksback die de laatste weken basisspeler is in het keurkorps van Dick Lukkien is superblij met zijn contract.

Prins begon met voetballen bij Bellingwolde waarna hij op elfjarige leeftijd de overstap maakte naar FC Groningen. Hij kwam in de D-junioren terecht met onder anderen Fofin Turay, Thom van Bergen en Jorg Schreuders. Hij doorliep alle jeugdselecties om in het seizoen 2023/24 in de Onder-21 terecht te komen. Op 2 september 2023 maakte hij zijn debuut tijdens de oefenwedstrijd tegen GA Eagles op Corpus den Hoorn.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen mocht hij al veelvuldig meetrainen met het eerste elftal. Hij speelde mee in de oefenwedstrijd tegen Hibennian FC. Hij kwam in de 75ste minuut in het veld voor Marvin Peersman Op 15 september 2023 zat Prins tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag voor de eerste keer op de reservebank tijdens een officiële wedstrijd. Hij kwam niet in actie. Op 20 oktober 2023 maakte Prins zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen tijdens de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen De Graafschap, hij kwam in de 67e minuut in het veld voor Thom van Bergen. Zijn eerste basisplaats kreeg hij op 23 oktober in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.