Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Youngsters FC Groningen winnen van De Graafschap

Vanmiddag onder goede weersomstandigheden speelde FC Groningen hun volgende oefenwedstrijd en de tegenstander was De Graafschap. Een ploeg die men dus ook tegen gaat komen in de competitie. Op een prachtig en druk bezocht sportpark in Middelstum ontmoeten beide ploegen elkaar. FC Groningen trainer Dick Lukkien stuurde vanmiddag veel jonkies het veld in en zij mochten zich bewijzen.

DSC_4200

Tomáš Suslov was in de eerste helft de meest opvallende man aan Groningse zijde. Na 20 minuten leverde de Slowaak uit de heup een vlammend schot dat ternauwernood kon worden overgetikt door de doelman Ties Wieggers. Vijf minuten later was de goalie geklopt toen Suslov heel snel een vrije trap van net over de middenlijn onverwacht rechtstreeks op doel mikte. De bal ging over 40 meter wél over de keeper heen maar helaas voor FC Groningen en Suslov ook net langs de verkeerde kant van de paal.

In de slotfase voor de thee brak Thom van Bergen over de rechterkant sterk door. De spits hield het overzicht en legde de bal bij de tweede paal. Daar kwam Wouter Prins aan stormen, maar de linksback kreeg niet de controle om de bal binnen te werken. Waardoor de eerste helft doelpuntloos eindigde.

Dick Lukkien wisselde na rust Daniël Beukers en Paulos Abraham en voor hem kwamen Joël van Kaam en Fofin Turay. FC Groningen ging voortvarend van start. Het leverde goede kansen op voor achtereenvolgens Romano Postema en Thom van Bergen. Het was uiteindelijk Tika de Jonge die tien minuten na rust voor de 1-0 voorsprong zorgde.

DSC_4711

Ook daarna was het FC Groningen dat het grootste spelaandeel had en nog flink wat kansen bij elkaar voetbalde. De Graafschap kwam er in de tweede helft niet aan te pas. In de stand kwam echter geen verandering meer nadat een doelpunt van Romano Postema werd afgekeurd wegens buitenspel.
Een vervelend moment nog in de 75ste minuut als Jesper van Riel van scheidsrechter Sam Dröge een terechte rode kaart kreeg nadat hij op te harde manier Tomáš Suslov op de middenlijn onderuit schoffelde. Hij had al geel en kreeg een tweede geel maar een directe rode kaart was ook op zijn plaats geweest.

Morgenmiddag, zaterdag 29 juli, oefent FC Groningen opnieuw. Dan is om 15.00 uur FC Emmen de tegenstander op Sportpark Boerbos in Rolde.