Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Zowel Girona als Juventus op de tribune voor Luciano Valente

Volgens Merijn Slagter van RTV Noord zouden zowel het Spaanse Girona, de club waar oud Groninger Daley Blind nu speelt, en ook de Italiaanse topclub Juventus op de tribune hebben gezeten op De Toekomst voor Luciano Valente. De journalist schrijft dat op X, het vroegere Twitter. De Italiaanse middenvelder van FC Groningen is een van de spelers die een hoog potentieel wordt toegedicht. Het is veelzeggend dat Juventus voor hem op de tribune zit en de Italiaanse topclub is niet de enige club die de middenvelder in de gaten houdt. Ook Girona zat maandagavond dus op de tribune voor de aanvallende middenvelder.

Luciano Valente kwam in 2014 over van de jeugd van GVAV-Rapiditas en maakte in 2022 zijn debuut voor FC Groningen en ligt nog tot 2026 vast bij De Trots van het Noorden, wat de onderhandelingspositie van de Groningers versterkt. Als de interesse voor de Italiaanse-Nederlander in de zomer - of in de laatste week van de winterse transfermarkt al - concreet wordt, kunnen de groen-witten een fraaie transfersom vragen.
 

DSC_3893

Tot dusver trok Valente 52 keer het shirt van FC Groningen aan en was hij in ruim vijftig duels vijf keer trefzeker en gaf hij drie assists. Maandagavond zijn de scouts niet voor niets naar De Toekomst gekomen, want de middenvelder deed bijna de gehele wedstrijd (0-1 zege) mee namens FC Groningen