Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Ramon Pascal Lundqvist en Yahya Kalle mogen FC Groningen verlaten

FC Groningen wil afscheid nemen van de Zweden Ramon Pascal Lunndqvist en Yahya Kalley. Beide spelers komen niet meer in de plannen van Dennis van der Ree voor. Dit meldt FC Groningen aan VI. 

Publicatie2

Lundqvist en Kalley ontbraken zondag tegen FC Twente (1-1). Niet zonder reden: de twee Zweden zitten niet meer in de kleedkamer en mogen uitkijken naar een nieuwe club. "We hebben ervoor gekozen met een kleinere selectie te gaan werken", verklaart algemeen directeur Wouter Gudde aan. Beide spelers trainen nu met de o21 selectie van FC Groningen mee. De vorige week stond Ramon Pascal Lundqvist nog in de basis in de wedstrijd tegen FC Volendam en speelde ahya Kalley met de o21 mee.

In de meeste competities is de winterse transferperiode voorbij, maar clubs in landen als Turkije, Servië, Kroatië, Polen, Japan, Oekraïne en Zweden kunnen nog nieuwe spelers halen. Het is onduidelijk of Lundqvist en Kalley gebruik willen maken van die vluchtroute.

Lundqvist (25) speelt sinds 2019 voor Groningen, dat hem oppikte bij NAC Breda. Hij doorliep de jeugdopleiding van PSV. Kalley kwam anderhalf jaar geleden over van IFK Göteborg en bleek al snel een miskoop. Beide spelers werden gehaald door de vorige week ontslagen technisch directeur Mark-Jan Fledderus.