Fan van F.C. Groningen
Nieuws

STEUN SUPPORTERS EN SPONSORS ZORGT VOOR ZWARTE CIJFERS FC GRONINGEN

FC Groningen heeft de jaarcijfers over het seizoen 2020/2021 bekend gemaakt. Het nettoresultaat over afgelopen seizoen bedraagt 1 miljoen euro positief. Het eigen vermogen van de club is hierdoor verbeterd van 0,6 miljoen naar 1,6 miljoen euro positief. De zwarte cijfers heeft de Trots van het Noorden voor een heel groot deel te danken aan de onvoorwaardelijke steun van supporters en sponsors, die ook afgelopen seizoen massaal hebben afgezien van een tegemoetkoming voor de door coronamaatregelen gemiste wedstrijden in het seizoen 2020/2021.

Door de gevolgen van de coronapandemie leed FC Groningen een berekende schade over het seizoen 2020/2021 van 9,2 miljoen euro en dreigde de club af te stevenen op een verlies van 3,75 miljoen euro. Als alle seizoenkaarthouders en sponsors hun geld hadden teruggevraagd voor het niet kunnen bijwonen van de thuiswedstrijden in het seizoen 2020/2021 vanwege de coronamaatregelen, dan zou dit op de genoemde 9,2 miljoen euro een schadepost hebben opgeleverd van ongeveer 6 miljoen euro.

Totale schade 
De totale schade voor FC Groningen van 9,2 miljoen euro bestond uit de gemiste inkomsten door het spelen van wedstrijden zonder publiek, het missen van bijna de gehele horeca-jaaromzet en extra kosten voor de naleving van de coronamaatregelen. Via de bijdragen uit de steunmaatregelen van de overheid, de mogelijkheid tot het uitstellen van de stadionhuur, lagere wedstrijdkosten en andere maatregelen – waaronder het inkrimpen van de organisatie, het inleveren van salaris door spelers, staf en directie en andere bezuinigingen – kon dit tekort grotendeels worden gedekt.

Bron; FC Groningen