Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Vanaf 25 september weer volle stadions mogelijk

De voetbalstadions mogen vanaf 25 september weer volledig gevuld worden, meldt de NOS. Vanaf die dag verdwijnt de anderhalve meterregel namelijk. Supporters zullen wel nog een coronatoegangsbewijs moeten tonen om het stadion binnen te kunnen.

Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zullen dit besluit dinsdag officieel maken op een persconferentie. Momenteel mogen de stadions maar voor twee derde gevuld worden. Een woordvoerder van de KNVB vertelt tegen de NOS dat de anderhalve meterregel al werd doorbroken bij voetbalwedstrijden. "Bij een twee derde bezettingsgraad in een stadion ga je sowieso al door de 1,5 meter heen", aldus de woordvoerder.

De Eredivisie-clubs mogen hun stadion vanaf speelronde zeven voor het eerst sinds 2020 weer helemaal vullen. Dat weekend staan onder meer Willem II-PSV, Ajax-Groningen en Feyenoord-NEC op het programma. Door de versoepelingen mag Ajax zijn stadion ook uitverkopen voor alle Champions League-thuisduels. Dat geldt ook voor Feyenoord, AZ en Vitesse in de Conference League. PSV zal het tegen Real Sociedad nog met een gedeeltelijk gevuld stadion moeten doen.

Supporters moeten wel nog steeds een negatieve coronatest of een vaccinatiebewijs overleggen om naar binnen te kunnen. Dit gaat nu ook gelden voor de entree bij veel andere plekken, zoals in de horeca, de bioscoop en het theater.

Het grootste deel van het vorige seizoen werd zonder publiek afgewerkt. In deze voetbaljaargang waren de fans dus wel weer welkom, maar nog niet in volledige aantallen.